hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Amikor csak a kokain és az üveg nyaka marad
Amy Winehouse és a show-biznisz sötét oldala

2011. 07. 28.
„A szíve legmélyén egy gyönyörű, vibráló zsidó lány volt, aki csak arra vágyott, hogy szeressék" - nyilatkozta egy barátja a kivételes tehetségű Amy Winehouse-ról, aki nemcsak életében, de halálában is követte a legtragikusabb sorsú legendás zenészeket. A fiatal énekesnő holttestére testőre talált rá saját otthonában - egy 36 órás drog- és alkoholmámort követően. Története a sztáripar ellentmondásaiba enged bepillantást.

Az idézett barát szerint Amy Winehouse rendszeresen emlegette, hogy fiatalon akar meghalni, hogy csatlakozhasson a „27-esek klubjához", vagyis azokhoz a sztárokhoz - Janis Joplintól Kurt Cobainig -, akik 27 éves korukban haltak meg, de a mai napig őrzik hírnevüket.

A soul, a rhythm and blues és a dzsessz műfajában is elképesztően otthonosan mozgó énekesnő mindent meg is tett azért, hogy célját elérje. Egyfelől nagyon fiatalon és rekordgyorsasággal építette fel karrierjét. 16 évesen még klubokban énekelt, és kis költségvetésű demókat készített, három év múlva viszont már megjelent első albuma, a dzsesszes hangzású Frank. Majd újabb három esztendőt követően, 2006-ban jött ki a Back To Black, amiért öt Grammy-díjat zsebelt be - bár életvitele miatt nem kapta meg az amerikai vízumot, így az átadóünnepségen nem vehetett részt. Ennek ellenére biztosította helyét a legkedveltebb zenészek között - egy idei becslés szerint vagyona mintegy hatmillió fontra (csaknem kétmilliárd forintra) rúgott.

Másfelől az énekesnőről az is régóta köztudott volt, hogy súlyos kábítószer- és alkoholfüggőség gyötri. Deviáns, lázadó életmódja már tinédzserként is szembetűnő volt: testén egyre szaporodtak a testékszerek és tetoválások. 14 éves korában ki is csapták a londoni Sylvia Young Theatre Schoolból, mert

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!