hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bárányhimlő ellen kozmetikus
Kukázást tiltó rendelet miatt tüntettek

2011. 03. 18.
Ha nem látjuk, akkor nincs szegénység? Ezzel a költői kérdéssel kezdődöt az Új szemlélet nevű civil szervezet felhívása. A „nyóckerben” született önkormányzati rendelet ellen léptek fel. E szerint ötvenezer forintig büntethető a guberálás. Tüntetésük – melyhez csatlakozott A város mindenkié csoport is – két rendőr jelenlétében kezdődött, s tizenkét rendőr jelenlétében végződött.

Izing Antal

„A szegények nem bűnözők!”, „A kuka mindenkié!”, „A törvény a gazdagoké!” – ezeket skandálták a „márcziusi ifjak” a József körút–Baross utca sarkán. Lepedőből készült transzparenseiken ezek álltak: „KUKÁZZ, NE HÁBORÚZZ!”, „Attól, hogy nem látod, van szegénység!”, „Neked szemét, másnak érték!” 
Éppen free style dobpergés zajlott a közel százfős, huszonéves átlag­életkorú egyetemistatömegben, amikor a közeli kukákba több tüntető belenyúlt. Kivették belőle, amit a tetején találtak, például sörösdobozt. A két rendőr ott termett. Igazoltatott minden szabálysértőt. Az intézkedő rendőröket körülvették a tüntetők. Egyikük kezében már öt-hat igazolvány volt, amikor egy magas, szemüveges demonstráló azt kiáltotta, hogy a rendőrök nem láttak mindent, mert most ő is belenyúl a kukába. Megtörtént. Hozzáléptek, igazoltatták: okmányait átadta.

Kérek engedélyt

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!