hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Pornóképző
Karrier- és szextanácsokat kínálnak gyerekeknek

2010. 03. 20.
Napjaink fiataljait egyre nagyobb mértékben érik szexuális hatások – azt is mondhatnánk, hogy túlszexualizált környezetben élnek: jelentős részük semmitől nincs elzárva, sőt egyenesen szexuális céltáblákká válnak a média és a biznisz világában. A brit belügyminisztérium megbízásából készített átfogó jelentést a témában Linda Papadopoulos, ennek fő megállapításait az összes jelentős brit hetilap közölte az elmúlt hetekben.

A London Metropolitan University pszichológusának alapállítása ismerős: a zenés klipek, számítógépes játékok, internetes oldalak és számos sajtótermék kifejezetten ártalmas hatással vannak a gyerekekre, mivel a valóságot kevéssé tükröző képzetek által téves képet alakítanak ki magukról és társaikról.

A tanulmány szerint a gyerekek egyre fiatalabban kényszerülnek rá, hogy szélsőséges sztereotípiákat alakítsanak ki a férfi és női nemről. A tömegmédia természetesen mindig is megjelenítette ezeket a szexuális sztereotípiákat, amelyek azonban ma, különösen az internet hatására, sokkal erőszakosabb módon igyekeznek hatni. A videoklipekben szereplő nőknek legalább a fele „semmit nem tesz": nem zenél, nem énekel, csupán jelen van - dekorációként.

Áruvá váló gyerekek

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!