hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Luxusnyaralás megafizetésért

2009. 07. 25.
Az egész világra kiterjedő keresés után végül a brit Ben Southallt választotta a queenslandi turisztikai hatóság „szigetgondnoki” munkára, amely a keresés ideje alatt A világ legjobb munkája címet kapta. Az állás egy újonnan létrehozott pozíció, amelyet arra találtak ki, hogy népszerűsítse a Nagy-korallzátony szigeteit.

A brit férfit mintegy 34 ezer jelentkező közül választották ki, akik a világ minden pontjáról (kétszáz országból, köztük Vatikánvárosból és Mongóliából is) egy 60 másodperces bemutatkozó videóval jelentkeztek a kifejezetten jól fizető állásra. A szigetgondnok ugyanis hat hónapra 121 ezer dollárt (23,9 millió forint) kap egy olyan feladatért, ami lényegében egész napos búvárkodásból, a Nagy-korallzátony szigeteinek felfedezéséből áll, amiről egy internetes blogban képes napló és videofelvételek segítségével kell beszámolnia.

Persze, ha kedve van, kitakaríthatja a medencét is, vagy megetetheti a halakat, de ez nem kötelező. Szolgálati lakásként a munkaadó egy luxusvillát biztosít. A válogatás januárban kezdődött, míg végül a harmincnégyezer jelentkezőből májusra egy 16 fős csoport maradt, akik ekkor Queenslandbe utaztak a végső megmérettetésre. Ebben mind a 16 döntősnek számot kellett adnia képességeiről úszásban, szabadtüdős merülésben, megkóstoltatták velük a helyi konyhát, interjúkat és teszteket készítettek velük. Az eredményhirdetésre végül a múlt héten került sor a világ hírügynökségeinek kamerái előtt. A harmincnégy éves Southall, aki korábban Hampshire-ben egy jótékonysági szervezetnél dolgozott, július 1-jén utazott a Nagy-korallzátonyhoz, hogy búvárruhából és strandpapucsból álló uniformisát, amelyet fél évig viselni fog, magára öltse. Innentől kezdve programját a kíváncsi publikum egy blogon keresztül követheti.  A győztes a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy bár úgy néz ki, mintha az új munkája fizetett pihenés volna, mégis komolyan veszi, és keményen fog dolgozni a Nagy-korallzátony turisztikai népszerűsítésén.

„Nekem Queensland nagykövetévé kell válnom, és el kell adnom a világnak.” Southall elmondta, hogy legjobban az anyukája vasárnapi sültje fog hiányozni neki, de így legalább megtanul újfajta ételeket grillezni. Southall éppen egy körutat tesz a Nagy-korallzátony szigetein, ahol vagy a helyi delfináriumot, egy szállodát, vagy egy évente megrendezett félmaratont népszerűsít a Twitter nevű ingyenes üzenetküldő oldalon. A világ legjobb munkája a kampány indulása után néhány nappal az internet egyik legnépszerűbb oldala lett. A queenslandi turisztikai hivatal szerint a kampány hatalmas siker volt, mivel alig 1,7 millió dollárt fektettek be, ami a nagy népszerűség miatt már eddig mintegy 200 milliót hozott a konyhára.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!