hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bedőlt a jóléti piramisjáték
Interjú Sarkadi Szabó Kornél független pénzügyi elemzővel

2011. 08. 11.
A nemzetközi helyzet egyre csak fokozódik. Az utca embere pedig lassan azt sem tudja, melyik válság miatt nyög éppen. Mi köze egymáshoz az EU-nak, az USA-nak és a svájci franknak? Miért bolondultak meg a tőzsdék? Mi az a W alakú válság? Többek között ezekről is beszélgettünk Sarkadi Szabó Kornél elemzővel.

Hány krízissel állunk szemben most tulajdonképpen?

- Egyetlen, harminc éve tartó, kóros folyamattal állunk szemben, ami a nyolcvanas évek Amerikájában kezdődött. Ez gyakorlatilag a mértéktelen, hitelekből való építkezés, a jóléti finanszírozás érdekében való eladósodás, a növekedés minden áron való fenntartása, valamint a piaci versenyszabályozások teljes hiánya. Megfejelve azzal a tévhittel, hogy az olcsó munkaerő és a nyersanyagbázis kifogyhatatlan. Ez a világ legnagyobb és legkártékonyabb piramisjátéka, ahol a rendszer irányítói, a bankok és a multik a középosztállyal mint rabszolgákkal építtették fel a birodalmukat. A hitelből való élet propagandáján keresztül láncolták magukhoz a kisembereket.

Azért - sokak szerint - ebben a kisemberek sem teljesen ártatlanok...

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!