hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Krízislélektan
Beszélgetés dr. Hidasi Judit japanológussal

2011. 03. 25.
Szobota Zoltán

A japán drámáról szóló híradásokban nem nagyon látunk mély érzelmeket az emberek arcán. Mi ez: érzéketlenség vagy fegyelmezettség?

- Inkább az utóbbi, és azért tűnik számunkra érzéketlenségnek, mert az ő kultúrájukban kiskoruktól arra szocializálják az embereket, hogy ne adják meg magukat saját félelmeiknek, ne terheljenek másokat érzelemkitörésekkel, ne mutassák ki a gyengeségeiket. Attól persze, hogy ennyire tudnak viselkedni, belül még ugyanolyan erővel élik át a tragédiákat vagy katarzisokat, mint egy európai ember.

A lefojtott érzelmi reakciók nem ütnek vissza? Egy ekkora katasztrófa lelki terhének valahol csak ki kell jönni az emberből.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!