hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vigyázzon a szemére!
Szemüvegben télen-nyáron

2018. 10. 11.
Szemünk ápolása és rendszeres ellenőriztetése ugyanolyan fontos, mint bármilyen más rendszeres szűrővizsgálat. Szánjunk időt egy szemvizsgálatra!

Különösen fontos ez 40 év felett, illetve, ha valaki például diabétesszel küzd, hiszen annak hosszú távú szövődményei közé tartozik a szem károsodása. Érdemes tanácsot kérni ilyen esetekre, hogy milyen gyakran és milyen jellegű vizsgálatokat érdemes elvégeztetni.

A szakemberek szerint kétévente nézessük meg a szemünket, de az életkortól és az egészségügyi panaszoktól függően erre gyakrabban is sor kerülhet.

Egy szemvizsgálat nemcsak arra de-rít fényt, hogy szükségünk van-e szemüvegre, hanem különféle szem- és egyéb betegségeket is időben diagnosztizálni lehet a segítségével. Például a szemfenéki érrajzolat alapján következtetni lehet érrendszerünk állapotára, vagy akár a magas vérnyomásra is, hiszen ez is először a szemfenéki érrendszert érinti.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!