hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Virtuális védelem

2017. 07. 21.
Az internet használata egyre nagyobb mértékben könnyíti meg a hétköznapjainkat, ám az éremnek két oldala van. A praktikusság mellett a veszélyekre is gondolni kell, hogy virtuális tevékenységeinket ne árnyékolják be kellemetlen, nem várt események.

Bár szinte már a csapból is az folyik, hogy sose adjuk meg idegeneknek személyes adatainkat, a közösségi oldalakon pedig célszerű szigorú biztonsági beállításokat alkalmazni, mégis fontos ennek szükségességét hangsúlyozni, hiszen az internetes csalók fáradhatatlanul próbálják kihasználni a gyanútlan emberek jóhiszeműségét. Ennek elkerülése érdekében óvjuk személyes adatainkat (lakcím, személyigazolvány száma, bankkártya adatok stb.) és csak a legszükségesebb esetekben adjuk meg ezeket az interneten.

Egyre többen élvezik az online vásárlás nyújtotta kényelmet, azonban fontos, hogy a webáruházakban történő vásárláskor ellenőrizzük a webshopot mű­köd­tető céget. A megjelölt adószám, cégjegyzékszám alapján, vagy akár a cég elnevezése szerint az interneten ingyenes cégkivonatot tudunk lekérni, mellyel ellenőrizhető, hogy a vállalkozás létezik-e, és mikor jegyezték be. Ezzel szűkíthető annak eshetősége, hogy egy nem működő cégnek fizetve intünk búcsút a pénzünknek.

Emellett érdemes megnézni a webshop­-on, honlapon publikált tartalmat, annak színvonalát, a portál designját, hogy rendelkezik-e a cég vezetékes telefonszámmal, a termékek leírása mennyire részletes, az esetleges reklamáció, pénzvisszafizetés milyen módon lehetséges. Mindezekkel kialakul egy kép, hogy valóban megbízható, komoly cég-e az, amelytől vásárolni szeretnénk. Amennyiben a weboldal színvonala gyenge, gyanúra adhat okot.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!