hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Több ezer embernek segített a HISZ

2017. 01. 13.
Több ezer embert értek el a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának karácsonyi akciói. A HISZ aktivistái az év utolsó napjaiban az ország számos városában, Budapesten pedig több kerületben meleg étellel, valamint tartós élelmiszercsomagok szétosztásával igyekeztek szebbé tenni a nélkülöző családok számára az ünnepeket.

Közvetlenül az ünnepek előtti napokon, de még december 24-én is számos helyen ételt osztott a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata. A rászoruló családokat Budapesten a X., a VII. és a VIII. kerületben is élelmiszercsomagokkal, meleg étellel és téli ruhával várták a szolgálat önkéntesei. A jótékonysági akciók alapját a Jótevő 2017 adományozási program biztosította, vagyis a decemberi gyűjtésből befolyó adományok hamar elkerültek a rászoruló családokhoz. A buda­pesti kampánnyal együtt más települések mellett Hatvan, Ózd, Békéscsaba, Miskolc, Salgótarján körzetébe is vitték a támogatást.

„Évről évre tapasztaljuk, milyen óriási igény mutatkozik a Szeretetszolgálat munkájára. A magyar társadalom széles rétegei élnek egyik napról a másikra, amit főként télvíz idején, és különösen a kisgyerekes családok esetén borzalmas látni. Olyan családokról beszélünk, ahol nem az a kérdés, hogy mi lesz a karácsonyfa alatt, hanem az: lesz-e egyáltalán ebéd az ünnepi asztalon” – mutatta be az adományosztás hátterét a Hetek számára a HISZ elnöke, Kovács Sándor.

A Szeretetszolgálat aktivistái olyan tartósélelmiszer-csomagokat állítottak össze, melybe rizs, hagyma, olaj, burgonya mellett liszt és különböző konzervek is kerültek. December 24-én délelőtt a VIII. kerületben 250 család számára adták át ezeket a csomagokat – itt a tartós élelmiszerek mellett gulyáságyúval is készültek a HISZ-esek, melyből összesen 500 adag forró levest osztottak szét. Itt Gera Zoltán válogatott labdarúgó és Bayer Friderika is csatlakoztak a Szeretetszolgálat önkénteseihez.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!