hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Síparadicsom a Zemplénben

2017. 01. 20.
Ha az interneten magyar sípályákra keresünk rá, megdöbbentően sok találat érkezik – már a magyar hegyviszonyokhoz képest, természetesen. Van miből válogatni, ehhez nem fér kétség. De gondoljunk még nagyobbat, és keressünk olyat, ahol pályaszállás is van. A Zemplénben, Sátoraljaújhelyen jártunk.

A gyönyörű hófedte erdei tájon, a fák között, libegő viszi fel a síelőket a sípályákig. A lenti épületkomplexum is azt sejteti, hogy itt valami komoly síközpont épült az elmúlt időszakban. Furcsa is kicsit, hogy Magyarországon van ilyen, de ahogy emelkedünk felfelé, valósággá válik.

Azoknak, akik autóval szeretnék megközelíteni a sípályákat, van egy kis parkoló, de az gyorsan megtelik. Így a jegypénztáros ingyenes nullás jegyével élvezhetjük a libegőn a csendet és a hideget egyaránt. Nagyon kedves, segítőkész személyzet irányít bennünket, rakosgatja a léceinket. Akinek nincs felszerelése, az is tud bérelni a helyszínen. Hó van bőven, ha nem is esne fentről, akkor sincs gond, mert hóágyúzzák a pályákat. Síelők láthatók mindenfelé, de akad olyan is, aki szánkót hozott. A szánkózható részen egy nagy kerek szalmabála állja el a szánkózó gyerekek útját a teljes felgyorsulástól. Még mondja valaki, hogy a mai gyerekeknek nincsenek korlátai…

Három felvonó is működik, ha minden jól megy. A pályák piros és kék szakaszokból állnak, kezdők és haladók egyaránt élvezhetik a síelés örömeit. Egy pataki lakostól megtudjuk, hogy itt hajdanán is sípálya volt, ő még itt tanult meg síelni, afféle drótos-deszkás felvonókkal.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!