hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egy tini vándorélete
Szabadon tanulva utazni

2017. 01. 20.
A magyar származású ausztrál Kaponay Réka mind a 6 kontinensen és eddig 34 országban járt. Ikertestvérével együtt nem egy hagyományos iskola, hanem az élet iskolájának diákjai: számos kultúrát, de a történelmet is közvetlen tapasztalás útján, szabadon fedezik fel és tanulják. Eközben a 15 éves lány blogot és könyvet is ír, míg róla és 2012 óta tartó utazásairól – többek között – a Daily Mail is közölt már cikket. Mi épp New Yorkban értük utol.

Honnan jött az utazás szeretete? A szüleid mindig is utazók voltak?

– Ó igen! Miután összeházasodtak, egy év alatt már szinte bejárták a fél világot. Azt hiszem, az új országok felfedezése és az új kultúrák megismerése iránti szeretetem tőlük jött. Szerintem ez a vérünkben van. Háromszor is jártunk már édesanyám szülőföldjén, Erdélyben, Csíkszeredán: ugyanis amikor 12 éves volt, nagyszüleimmel és nagybátyámmal Melbourne-ben telepedtek le. Édesapám pedig Ausztráliában született, és Sydney-ben nőtt fel. Azonban az ő szülei magyar származásúak – az apai nagymamám budapesti, az apai nagypapám pedig barcsi. Mi, az ikertestvéremmel együtt Melbourne-ben születtünk, ám a magyar volt az első nyelv, amit beszéltünk.

Pedig sokan szeretnének Ausztráliában élni, ti mégis felkerekedtetek világkörüli útra…

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!