hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Karácsonyi andalgás Schönbrunnban

2017. 01. 06.
Az ünnepek közeledtével néha jólesik az embernek egy kis kikapcsolódás a mindennapi teendőhegyek közepette, a karácsonyi vásárok pedig remek lehetőségekkel kecsegtetnek, ha ünnepi hangulatra és némi gondolatelterelésre vágyunk. Év végi számunkban a 23. éve megrendezésre kerülő schönbrunni karácsonyi vásárt mutatjuk be kedves olvasóinknak. Ha karácsonyig még nem is sikerült a terepet felfedezniük, még semmiről sem maradtak le: az árusok egészen januárig a parkban maradnak – csak éppen újévi vásárrá alakul át december 27-től a kastély előtti tér, és mindennap ingyenes jazzkoncerttel várják a látogatókat.

Miközben a schönbrunni utazás előkészületeivel foglalkozunk, feltétlen nézzünk utána az aznapi hőmérsékletnek, mert könnyen ráfázhatunk, ha magyarországi időjárásra számítunk a szomszédos fővárosban. Ne kelljen ilyen kellemetlenségek miatt lerövidíteni látogatási időnket – sajnos a fagyoskodás problémáját még a parkban kihelyezett „fűtőgombák” sem tudják kellőképp orvosolni. Fontos előzetes tudnivaló, hogy kutyával és biciklivel nem lehet a helyszínt megközelíteni, viszont wifi ingyen igénybe vehető a vásár területén.

 A helyszínt tömegközlekedéssel az alábbi módokon közelíthetjük meg: 4-es metróval a Schönbrunn vagy Hietzing megállónál kell leszállni, de ide érkezik az 58-as és a 10-es villamos, valamint a 10A busz is. Ha autóval érkezünk, számolni kell parkolási díjjal, a közelben ugyanis csak fizetős parkoló üzemel.

A kastély előtt felállított óriási karácsonyfa messziről odacsalogatja a kíváncsi sétálókat. Kellemes zene szól, forralt bor, forró puncs és palacsinta illata kevereg a levegőben, ahogy a kivilágított bódékhoz közeledünk. Az egykori császári rezidencia mint háttérdíszlet utánozhatatlan atmoszférát teremt az egyébként is vidám hangulatú karácsonyi vásárnak. Mielőtt tüzetesebben szemügyre vennénk a portékákat, álljunk meg egy pár percre felhörpinteni egy bögre forró italt alkoholos vagy alkoholmentes változatban. A de-cemberi vásárok állandó termékei: a sült gesztenye, mézeskalács, kandírozott csonthéjasok természetesen itt sem maradhatnak el. Ha éhségünket is csillapítottuk, végre nekivághatunk a vásárszemlének.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!