hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szegedre költözött a Mikulás?

2016. 12. 03.
Van egy hely Szegeden, ahol még a felnőttek is elbizonytalanodnak abban, hogy a Télapó csak kitalált figura. A Mikulásházba látogattunk, ahol Havrincsák Dániellel és feleségével, Titivel, azaz Porgányi Mártival arról beszélgettünk, mitől válik hihetővé az általuk teremtett mesevilág.

Ahogy utaztunk Szeged felé, a következő kérdéseket tette fel a kislányom: lesz-e sorban állás, mondani fogják-e a nevét? Akkor jöttem rá, hogy az ő világában a Télapó neveket szólít, és sor is van. Itt ti megalkottátok azt a Télapót, aki időt szán a gyerekre, személyes közösségbe kerül vele. Hogyan jött az ötlet?

– Férjemmel tizenhét évvel ezelőtt alapítottuk a Truffaldino Bábszínházat, és ezzel a gyerekek szolgálatába álltunk. Míg a bábszínház profilját fontolgattuk, kerestük a megfelelő stílust, felmerült a Mikulás-ház gondolata. Tizenhárom évig dajkáltam az ötletet. Álmaimban rönkházat láttam, kandallót és rénszarvasokat. Terveztem a Mikulás-postát, érleltem a gondolataimat. Ekkor adódott a lehetőség, hogy megvásároljuk a szomszéd telket és a rajta álló hétvégi házat. Enyém volt a világ! A Mikulás-ház megvalósításától most már semmi sem választott el. Nem rönkház, nincs igazi kandalló, nincsenek rénszarvasok, de van fény, szán, Mikulás-posta, sok csoda, és sok picike csodálkozó gyermek!

A kapu tárva-nyitva van: ennek van jelentősége? Szinte minden négyzetméter ámulatba ejti a gyerekeket. Mi alapján gondoltátok ki a részleteket?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!