hetilap

Hetek hetilap vásárlás
150 év gasztrotitkai

2016. 06. 18.
Ki gondolta volna, hogy a pálcikás jégkrémet egy kisfiú találta fel a véletlen folytán? Vajon mit ettek az első asztronauták az űrben? „A táplálkozás titkai” néven interaktív utazó játéktérrel mutatja be egy nagy élelmiszergyártó az elmúlt 150 év innovációit. A rendhagyó tárlaton összegyűjtöttek 12 + 1 érde­kes tényt az elmúlt másfél évszázad táplálkozás­történetéből. A teljesség igénye nélkül következzen néhány érdekesség a tárlat tartalmából.

1. 120 éve hódít a hamburger

A 19. és a 20. század fordulójára tehető a hamburger általunk ismert formában – és ízben – való megjelenése. Az első kísérletek során két pirítós kenyér közé tették a húspogácsát, de valószínűleg ez kevésbé volt laktató a vendégeknek. Amerikában a háború után egészítették ki az Európából származó hasábburgonya fogyasztásával, majd útnak indították a menüt az első gyorséttermek kínálatában is.

 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!