hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szakaszhatáron a Jótevő program
Étellel, ruhával és játékokkal segít a HISZ

2016. 05. 27.
Lezárult a HISZ Jótevő 2016 programjának a téli-tavaszi krízisidőszakot érintő szakasza. A december elejétől gyakorlatilag megállás nélkül folyó országos munka eredményeként a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata összesen 15 millió forint értékben tudott élelmiszer-adományokat szétosztani a nélkülöző, kisgyermekes családok körében. A beérkezett önkéntes adományok révén „nemcsak” étellel, de több tonna ruhával, valamint több száz pár cipővel és játékokkal is segítettek a rászorulókon a szeretetszolgálat önkéntesei.

Szorgalmas jótevők serénykedtek május második vasárnapján a kőbányai Széchenyi István Általános Iskola aulájában. A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata által rendezett osztáson száz családhoz tartozó több száz kisgyerek kapott a tartós élelmiszerekből, valamint a Cserpes Sajtműhely felajánlásaként családonként 2 kilogramm sajtból álló csomagokból. Az osztás részeként a HISZ-es aktivisták több mint egy tonnányi ruhaneművel és 150 pár lábbelivel is készültek.

Alig két óra alatt közel 2 millió forint értékben osztottak szét adományokat a rászorulók körében a szeretetszolgálat önkéntesei. Ez a program már az egyik utolsó eleme volt a Jótevő 2016 kampány téli-tavaszi időszakának, melynek keretében a szervezet önkéntesei mintegy 15 millió forint értékben osztottak szét élelmiszert a rászoruló, kisgyerekes családok körében. A tartós- és melegélelem mellett több ezer kilogrammnyi ruhanemű és több száz pár cipő is gazdára talált a HISZ országos programjában.

„A Jótevő programot 2014 óta azért szervezzük meg, hogy a rászoruló, kisgyermekes családok részére étkezési támogatást biztosítsunk. Ezek főként a szünidőben jelentenek fontos támogatást a nélkülöző otthonokban, amikor az iskolák bezárnak, és nincs közétkeztetés.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!