hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hogyan küzdjük le a tavasz kozmetikai problémáit?

2016. 05. 12.
Vége a borús, szürke télvégi napoknak. A napsütés kedvező hatással van a hangulatunkra, de az időjárás új kihívások elé állíthatja bőrünket: a téli hidegek után most az erősödő napfénnyel és a tavaszi széllel kell megbirkóznia, ezért bőrápolási szokásainkat célszerű a megváltozott időjáráshoz igazítani.

Bőrünk ilyenkor különösen igényli és meghálálja a törődést, viszont ebben az évszakban teljesen más ápolást igényel, mint a hideg téli időben. A megfelelő tavaszi bőrápolás azért is fontos, mert az el nem távolított szennyeződések akár visszafordíthatatlanul beéghetnek bőrünkbe az első, igazán intenzív nyári napsugarak hatására. Az esetleg tervezett bőrgyógyászati beavatkozást is célszerű legkésőbb május végéig elvégeztetni, amíg az UV-index alacsonyabb, hogy elkerüljük a gyógyuló bőrfelület számára megterhelő, erős ultraibolya-sugárzás káros hatásait.

Az erős tavaszi napfény és szél kedvezőtlenül befolyásolják a bőr hidratáltságát, a vízhiányos állapot pedig fokozhatja a bőr gyulladásra való hajlamát. Alapvető feladat ezért tavasszal a bőr regenerálása nyugtató, gyulladáscsökkentő, hidratáló, antioxidáns hatóanyagokat tartalmazó nappali krémekkel. Így nyugodtan készülhetünk a nyári „sütkérezésre” (természetesen nem elhanyagolva a megfelelő fényvédelmet sem).

Tavaszra a vitaminszegény táplálkozás hatása is megjelenik bőrünkön, ennek orvoslására vitaminos krémeket, pakolásokat, ampullákat, szérumokat alkalmazhatunk. Bőrünk hálás lesz az egymás hatását erősítő

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!