hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szappanfőzés otthon?

2016. 03. 24.
Miközben a kozmetikai cégek egymással versengve fejlesztik csúcstechnológiás termékeiket, szépen lassan a fürdőszobát is eléri a „vissza a természetbe” mozgalom. Csikós Verát, a Házikence Tanoda volt társalapítóját, elkötelezett házikozmetikum-készítőt kértük, ossza meg tapasztalatait.

Milyen érvek szólnak a természetes kozmetikumok mellett?

– Egyik legfontosabb érv, hogy gyengédek, nem terhelik a bőrt olyan összetevőkkel, amikre nincs szüksége. A bolti kozmetikumok eltarthatóság és eladhatóság miatt sok tartósítószert, szintetikus illatanyagot, állagmódosítót tartalmaznak, amik allergizálhatnak, és hosszú távon mindenképpen többletterhet jelentenek a szervezetnek.

A natúrkozmetikumok nem terhelik olyan mértékben a környezetet sem, mint az ipari körülmények között előállított termékek. Kevesebb a szállítással, gyártással kapcsolatos levegő- és vízszennyezés, energiafelhasználás.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!