hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A nagydobosi sütőtök mítosza

2016. 03. 24.
A nagydobosi sütőtök nemcsak jó vitaminforrás, de évszázados történelmi múltra is visszatekint: egykor még a New York-i árutőzsdén is jegyezték. Filepné Pivoda Piroska és Filep László hagyományőrző nagydobosi töktermesztőkkel beszélgettünk arról, miért is olyan híres ez a tökfajta.

Hogyan kezd manapság valaki töktermesztésbe?

– Nem nagydobosi születésűek vagyunk, de életünk nagy részét Nagydoboson éltük le, itt ismerkedtünk meg a nagydobosi sütőtök mítoszával. Jelenleg Mátészalkán lakunk, de Nagydoboson 10 hektár területen termesztjük a nagydobosi sütőtököt. Nem ez a fő tevékenységünk, de mindketten agrárdiplomával rendelkezünk. Életünk és eddigi tevékenységünk kapcsolódik a vidékhez és az agráriumhoz.

Mit lehet tudni a nagydobosi sütőtökről?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!