hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Busy mummy
Ahol az egyetlen állandóság a folyamatos változás

2016. 02. 11.
Amikor egy családba megérkezik az első gyermek, egy nő élete gyökeresen megváltozik. Nem beszélve a további gyermekek érkezéséről. Sokuk esetében ezzel be is zárul az a bizonyos (feladat)kör, hiszen a gyerekek és a család menedzselése kitölti minden idejüket, ám egyúttal a felfokozott állapot csúcsformában is tarthatja az anyukát, hiszen elképesztő energiák szabadul(hat)nak fel, és ekkor egy anya nagyon kreatív tud lenni. Hogy van-e „élet” a szülés után - erről kérdeztük Petri Barbarát, aki négy gyermek mellett, nagycsaládos anyukaként számos ötletével, széles spektrumon mozgó tevékenységei révén nagyban hozzájárul a családok eseménydús mindennapjaihoz.

A gyerekek mennyire változtatták meg az életét, illetve a karrierjét? Sokan jóformán megvetik azokat, akik a család és gyerekek mellett gondolni mernek a karrierre…

– Számomra mindig is a gyerekek voltak a „karrier”. Félix születése előtt 4,5 évig foglalkoztam gyerekekkel angolul heti 40-45 órában, ezáltal valós képet kaptam a 0–3 éves kis manók mindennapjairól, amely hatalmas előny volt számomra szülés után, pontosabban a fiam számára! Már korábban is nagyon sokat tettem-vettem-szerveztem közösségi szinten, így a szülés után is várható volt, hogy nem fogok sokáig itthon ülni. Ugyanakkor egyértelmű volt, hogy bármibe kezdek – vagy folytatom, amit korábban csináltam, csak „a gyerekkel a hónom alatt” fogom csinálni. Semmiből nem akartam őt kihagyni vagy mással foglalkozni „őhelyette”. Ezenkívül pedig önmagam jól léte is fontos szempont volt, hiszen, ha Anya jól van, a család is jól van, viszont ha Anya nincs jól… – én pedig attól éreztem és érzem jól magam, ha megvalósíthatom az újabb és újabb ötleteimet. Jelenleg a háromhetes Ádámmal vagyok itthon, és mindeközben épp három új foglalkozás indítását szervezem itthonról. Folyamatosan új ötletek jönnek, mit-hogyan lehetne tovább fejleszteni, és keresem az utakat, hogy a különböző projektjeim merre haladjanak tovább.

A Working Mom’s Project, Mom2Mom Sale, Jump&Fun, Babaúszás angolul, mind az Ön nevéhez fűzhető kezdeményezések. Mit tudhatunk meg ezekről a programokról?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!