hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Budapest, te csodás
Vidéki urbánusok

2016. 02. 04.
Magyarósi Csaba (felül) és Szűcs Ádám újságíróként dolgoztak évekig, ám a két jó barát 2010-ben gondolt egy nagyot, és olyan oldalt hoztak létre, amiről mára kétség nélkül állítható: a vidéken született srácok úgy ismerik a fővárost, mint a tenyerüket. Több mint ezer írást publikáltak népszerű életmód-blogjukban mindarról, hogy milyen kincsek is rejtőznek itt. A közelmúltban pedig megjelent az Alexandra Kiadó gondozásában rendhagyó városkalauzuk könyv formájában is: az Egy hét a városban hét nap történetét meséli el, melyben minden napra megkaphatjuk a magunk szellemes Budapest-történetét, vagy épp gasztro- és programtippjeit. Szűcs Ádámmal beszélgettünk.

Budapestről lehet-e még újat mondani az itt élőknek? Lehet-e egy látogatónak, vagy akár átutazónak bemutatni fővárosunk valódi arcát?

– Az Egy nap a városban című blogunk épp így indult: bár vidéken születtünk, de elkezdtük megmutatni az itt élőknek, hogy: „Hé, ezt nézzétek, mekkora változások vannak! Milyen szerethető a város!” Sokszor azok, akik mindennap látják, észre sem veszik már a jó dolgokat: vagy megszokásból, vagy olyan irányba terelik a saját figyelmüket, hogy nem tudnak örülni a hétköznapi dolgoknak. Nekik is ajánlott elolvasni a könyvünket, hiszen – noha sok helyről egyenként és részletesen is írunk benne – mégiscsak egy érzéscsomagot közvetít, ami mind az ide utazóknak, mind az itt élőknek hasznos.

A könyv nyilván a blogotokra épül, először erről beszéljünk.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!