hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Segítség ott, ahol szükség van rá

2016. 01. 05.
Van, amikor egy kevés segítség is nagy szolgálatot tesz. Egy néhány tízezer forintos adomány talán nem tűnik soknak – de van, akinek ez a mozgásszabadságát és teljesebb értékű életet jelent. A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata karácsonyi ajándékként egy tíz éve rokkantnyugdíjas férfi kerekesszékét javíttatta meg.

Bascsúr Sámuel családjával egy alig 1500 fős községben lakik, Izsófalván. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település az ország legszegényebb régiói egyikében fekszik.

„Tíz éve vagyok rokkantnyugdíjas, 8–9 éve szorulok kerekesszékre a napi mozgáshoz” – meséli az 54 éves férfi, aki olyannyira rászorul a segédeszköz használatára, hogy annak híján jó, ha 5–10 métereket képes megtenni. Jobb lába lebénult, trombózisa és több gerincsérve is volt. Orvosai tanácsát megfogadva szerezte első kerekesszékét, ami az egészségügyi állapotára tekintettel a napi teendőinek ellátásához is nélkülözhetetlenné vált számára.

Nagyjából egy éve újabb baj tetézte a feleségével és egyik kisfiával élő férfi sorsát – a több mint öt éve használt szék ugyanis a napi használatban elöregedett, majd egyik napról a másikra felmondta a szolgálatot. „Képzelhetik, milyen helyzetbe kerültünk! Bevételeinkből jó, ha kigazdálkodunk egy-egy hónapot. Állapotom miatt egy sor gyógyszert kell szedjek, és még a gyógykezeléseim is tartanak. A szék javíttatására tényleg semmilyen reményünk nem volt anyagilag” – emlékszik vissza a férfi.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!