hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Sorsformálás szokásalakítással

2015. 05. 08.
A népszerű amerikai bibliatanító és New York Times bestseller szerző, Joyce Meyer, a Jó szokások kialakítása, rossz szokások kitakarítása című könyvében arra bátorítja olvasóit a Biblia tükrében, hogy változtassák meg életüket a szokásaik megreformálásával. Bátorító és cselekvésre ösztönző írását számos idézet és történet színezi, amivel a gondolkodásmód és a viselkedés megváltoztatásának szükségességére próbálja felhívni a figyelmet. Ezzel egy időben segítő kezet nyújt gyakorlati tanácsaival döntésünk kivitelezéséhez. Nem ígér varázsszert, amivel egy csapásra minden megváltoztatható, sőt, leszögezi, hogy az elszántság, az odaszánás és az időráfordítás elengedhetetlen az áhított cél eléréséhez.

Mindnyájunknak van olyan szokása, amelyet gondolkodás nélkül nap mint nap megteszünk. Gyakorlatból tudjuk, hogy a pozitív szokások segítenek céljaink elérésében, míg a rossz szokások megnehezítik a hétköznapokat, és gátolják a sikereket. Meyer arra hívja olvasóit, hogy akarjanak változtatni a szokásaikon, és próbáljanak meg jó szokásokat kialakítani, a rosszakat pedig „kitakarítani”, ami folyamatos ismétléssel megvalósítható. A szakemberek szerint 30 nap elegendő egy-egy új szokás kiépítésére.

Érdekes, hogy a könyvben hivatkozott Real Simple magazin olvasói többek között a mobiltelefon-függőséggel, a hallgatózással, a dolgok félbehagyásával, a körömrágással, a vásárlási hóborttal és a rendetlenséggel számolnának le elsők között a rossz szokások területén. Nyilvánvalóan az összes rossz szokást nem lehet egyszerre megváltoztatni, de folyamatos és kitartó munkával mind levetkőzhető.

Meyer szerint a leggyakoribb akadálya a változtatásnak a halogatás. Ez önelégültté teszi az embert, hiszen arról győzi meg, hogy majd úgyis megfelelő módon fogunk cselekedni, ezzel magyarázva a passzivitást. Márpedig a változtatásra és a cselekvésre a legkiválóbb időpont most van.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!