hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Földre szállt játék babák

2015. 04. 17.
Sonia Singh, egy kreatív tasman anyuka otthonában valóságosan újjáélednek a second hand üzletekben kapható agyonsminkelt és ribancos kinézetű Barbie babák, melyek az átalakulást követően a gyermekek kedves játszótársaivá válnak. A Tree Change Dollsnak nevezett új játék idén januárban indult világhódító útjára. Sonia lapunknak azt is elárulta, mi volt a fő motivációja ezzel.

Az angolszász világban népszerű – a mi Barbie babáinkhoz hasonló – Bratz babák rengeteg kritikát kaptak. A szexuális töltettel, öltözékkel bíró, túlsminkelt játékok egyáltalán nem mutatnak realisztikus képet, és a szakemberek szerint nincsenek jó hatással a kisgyer­mekek egészséges személyiségének fejlődésére.

Sonia, a 34 éves ausztrál édesanya megtalálta életének új küldetését: a leharcolt, kiszanált, ter­mészetellenes kinézetű játék babákból gondos munkálatok révén egy teljesen új játékot kreál, amit a gyerekek is kedvelnek.

Sonia a gyönyörű természeti környezettel rendelkező Tasmaniában nőtt fel négy lánytestvérével, akik maguk is otthon készült vagy használtcikk-boltokban vásárolt babákkal játszottak kint a kertben. Az ötlet apropója abból adódott, hogy tavaly szeptemberben elbocsátották addigi munkahelyéről, aminek hatására sok ideje szabadult fel, azonban szeretett volna ismét valami hasznosat csinálni. Kétéves kislányának egy helyi használtcikk-kereskedésben szerzett be fillérekért Bratz babákat, amelyek sajnos rendkívül rosszul festettek: az arcukat tollal teljesen összefirkálták. Elhatározta, hogy megpróbálja helyrehozni őket, lemosta a tintát és az arcfestéket, végül teljesen új külsőt kölcsönzött nekik.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!