hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az egészségügyi dolgozó is ember
Interjú a rendezvény létrehívójával, Mezei Andreával

2015. 01. 08.
Alapítója vagy a PAF – Közhasznú Alapítványnak, mely mottója szerint az emberibb egészségügyért tevékenykedik. Honnan jött az ötlet, hogy szervezetfejlesztőként elindíts egy ilyen kezdeményezést?

– 2010-ben két hozzátartozóm, a nővérem és az édesapám halt meg, félévnyi különbséggel. Összesen négy kórház hét osztályát jártam végig, és nem tudtam pusztán hozzátartozó-szemmel látni az eseményeket. Azt éreztem, hogy mindnyájan együtt szenvedünk. Szenved a beteg, frusztrált a dolgozó, orvos és nővér egyaránt, hiszen ők is sokszoros nyomás alatt vannak, és kínlódnak maguk az intézmények is.

Az egészségügyben hozzátartozóként eltöltött fél év a legtutibb képalkotó eljárásnak felelt meg, testközelből tudtam diagnosztizálni a rendszer problémáit. Néha örömömben sírtam, mert találkoztam az emberséggel, néha bánatomban, és volt, hogy dühös voltam, de minden pillanatban tudtam, hogy a probléma nem az egyes emberekben van, hanem rendszerszinten. Apám halálának éjszakáján, miután elbúcsúztam tőle, hajnali kettőkor kiléptem a kórház kapuján, és kimondtam magamnak, hogy ezt kell csinálni.

Legtöbbször azt gondoljuk, hogy mindennek az oka a forráshiány. Miben tud segíteni a PAF?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!