hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Megtelt az Aréna
Maradandó élmény a 6. Tennis Classicsen

2013. 12. 12.
A versenyigazgató, Taróczy Balázs újított - sikerrel! Bemutató helyett verseny. Bevált. A Papp László Sportaréna zsúfolt lelátói előtt kiváló elegyet alkotott a játék, a bravúr, a briliáns megoldás és a versenyekre jellemző küzdelem. A nagyérdemű az elfáradásig ütötte két tenyerét egymáshoz. A sportszerető magyarnak van érzéke, hogy még az ínséges időben is befektessen egy biztosan megtérülő élménybe. Aki bejutott, megkapta.

David Ferrer Budapestre utazása előtt két nappal megsérült, és mi – úgy gondolom – egy picit jobban jártunk, mert az ő gépies teniszét azé a Gaël Monfilsé váltotta fel, aki híres bohóca sportágának. Ő csatlakozott a már két meglévő showman – Jo-Wilfried Tsonga és Márkosz Pagdatísz – mellé harmadikként, akinek egyértelműen fontosabb a közönség tapsorkánja, mint egy mérkőzés behúzása.

A kétszeres páros Grand Slam-győztes, Taróczy Balázs technikai virtuozitását a korosabb teniszrajongók a Davis-kupák mérkőzésein még láthatták és élvezhették, most a kitűnő kapcsolatainak és szervezőkészségének gyümölcseiben gyönyörködhetünk. Tekintve, hogy nincs számottevő top százas teniszcsapatunk, ez egyúttal ellehetetleníti, hogy rangos ATP-tornát rendezhessünk. Így hazánk teniszélményét évek óta a Tennis Classics biztosítja. Egyébként legjobb férfiteniszezőnk, a huszonegy éves Fucsovics Marci 2013-ban 265 (!) helyet javítva már a 180. az aktuális világranglistán.

A felvezető találkozót két korábbi világranglista-vezetőre osztotta ki a versenyigazgató. Az ötgyermekes, negyvenkilenc éves Mats Wilander nemcsak hét GS-diadaláról ismert, hanem tán még jobban arról, hogy ő adja a szakmai keretét a négy nagy Grand Slam-torna közvetítésének. Ellenfele az a 41 éves Patrick Rafter volt, aki nemcsak fizikumáról, kétszeres US Open-bajnok mivoltáról volt híres, hanem egyben a legsportszerűbb teniszversenyző. Méltó emléke ennek a 2001-es wimbledoni döntő, amit a horvát Ivaniseviccsel vívott, és nem ő győzött. Azonban itt és most ő volt a fiatalabb és a jobb, 9:6-ra verte a sikeres televíziós kommentátort.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!