hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Főzés közben jön meg a gasztro-étvágy

2013. 12. 28.
A Chefparade főzőiskola a világ konyhaművészetének egyik legaktívabb magyar gasztronómiai nagykövete. Az elmúlt hét évben Magyarországon közel 2500 egyéni kurzuson és 3500 csapatépítő rendezvényen keresztül több mint hatvanezer emberhez hozta közelebb a sütés-főzés élményét. A szűnni nem akaró lendületet mi sem bizonyítja jobban, mint az újabb és újabb főzőstúdiók megnyitása. Jelenleg három budapesti és egy etyeki country helyszín összesen közel ezer négyzetméteren várja az élményfőzni vágyókat. Prága és Pozsony után jövőre Bukarest „meghódítása” a cél. Kócsa Lászlóval, a Chef­parade főzőiskola alapítójával a kezdetekről, a kül­­de­tésről,     a gasztroforradalomról, Magyarország gaszt­­ro­­nó­miai hely­zetéről és a legújabb vidéki főzőstúdióról be­szél­gettünk.

Milyen megfontolásból váltottál szakmát 2006-ban? Ötletből vagy bátorságból kellett több az induláshoz?

– Én nem láttam, és most sem látom akkora dolognak egy új vállalkozás elindítását. Sok ember éppúgy vált, mint én, csak a legtöbben állást. A mai világban szerintem elengedhetetlen a változás, mert aki nem nyitott rá, hajlamos a szokásai rabjává válni. Magyarországnak magának is fejlődnie kell ezen a területen és alkalmazkodni a változó világhoz. Én leginkább azért döntöttem a profilváltás mellett, mert nem láttam már a saját kifutásomat a tréning szakmában. A gazdasági válság alaposan megtorpedózta a tréning iparágat, és akik benne ragadtak, nincsenek könnyű helyzetben. Én szerencsére még a válság kirobbanása előtt elhagytam a „fedélzetet”.

Nem emeled ki a bátorságot. Nem kellett hozzá?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!