hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Balatonlelle télen-nyáron

2013. 12. 12.
Nagy dolgok készülnek Balatonlellén. A  21. századi balatonlellei kulturális és turisztikai központ létrehozása című projekt során modernizálják a már most is nagy népszerűségnek örvendő szabadtéri színpadot a hozzá tartozó művelődési házzal együtt, korszerűsödik és tovább színesedik az Afrika Múzeum, valamint megújul a közelben található park is.

Az Új Széchenyi Terv keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló, mintegy 470 millió forint összértékű beruházás újabb színfoltokkal gazdagítja a város már most is sokszínű kulturális életét.

Az elkövetkező időszakban lefedésre kerül és vizesblokkal bővül a szabadtéri színpad, amely ez által időjárástól függetlenül alkalmas lesz különböző produkciók, például koncertek és színielőadások befogadására. Műsorrendje, és így a települést felkeresők programja tervezhetőbbé válik. Továbbá a kapcsolódó informatikai fejlesztéseknek köszönhetően a jegyértékesítés is egyszerűsödik. Mindez azért is fontos, mert a létesítményen építése óta nem történt komolyabb átalakítás.

A műemlékké nyilvánított Szalay kúriában található Afrika Múzeum és tárlata szintén felzárkózik a 21. századhoz. A Szalay József földbirtokos által 1838-ban építtetett kastélyban sor kerül a nyílászárók cseréjére, a homlokzat hibáinak kijavítására, illetve a hosszú ideje problémás csapadékvíz-elvezetést is rendezik. Emellett új infokommunikációs technológiákkal interaktívabbá tett kiállítás várja majd látogatóit a beruházás befejezését követően. Ennek keretében audio guide rendszert, érintőképernyős információs pultokat, valamint ingyenes wifit telepítenek a szakemberek.  Az informatikai fejlesztéseket végül mobilalkalmazással és egy teljesen új, a város kulturális tereit csokorba rendező honlappal koronázzák meg.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!