hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A lottónyeremény nem boldogít

2013. 11. 07.
3 milliárd forinttal lett gazdagabb a magyar ötös lottó nyertese az ősz elején. A bulvársajtó szin­te kész tényként tálalta, hogy a Kelet-Magyarországról származó nyertes napok óta öröm- és alkoholmámorban úszva ünnepli hirtelen jött szerencséjét. Habár utóbb kiderült, hogy hoaxról (internetes álhír) van szó, egy biztos: egy korábban átlagos civil életét bizony fenekestől felfordítja egy ekkora bevétel. A nyertesek szinte kivétel nélkül szórják a pénzt és nem tudják hosszú távon a lehető legtöbbet kihozni a vagyontömegből, de az sem megy ritkaságszámba, ha hajmeresztően viselkednek.

Nem a titokzatos nyertes az első Magyarországon, aki hasonló körülmények között lett milliárdos egyik pillanatról a másikra. Az azóta elhunyt férfi özvegye néhány éve inkognitóban írt könyvet lottónyereményük történetéről – olyannyira, hogy a Lottón nyertem – egy lottómilliárdos igaz története című könyvben a szerző még a kötet borítóján is inkább kipontozta vezetékneve helyét. A könyvben István és Zsuzsa fedőnéven szereplő házaspár a nyeremény előtt egészen hétköznapi életvitelt folytatott. A vidéken élő művezető azonban a nyeremény hatására gyakorlatilag extázisba esett, és rövid időn belül világhírű rocksztárokat felülmúló allűrjei lettek.

Egy zöldövezeti luxusingatlanról például – miután azt sztárügyvéd tulajdonosa többszöri unszolásra sem volt hajlandó eladni számára – madártávlatból, helikopterről készíttetett fotókat a tervrajzhoz, hogy felépíttethesse a ház pontos mását. Ám miután a jármű bezuhant a luxusingatlan medencéjébe, több 10 milliós kártérítést kellett kifizetnie a nem éppen ilyen üzleti megállapodásról álmodozó nyertesnek. A család egyébként elég következetesen igyekezett eltitkolni környezete előtt a nyeremény forrását. A hirtelen vagyongyarapodást egy sikeres tőzsdei befektetéssel magyarázták.

A történet végén sajnos nincs happy end: a nyertes végül egy külföldi luxusklinikán hunyt el rákban, így nyereménye csak annyiban segíthetett rajta, hogy válságos állapotában legalább nem a színvonaláról gyakran hírhedt hazai egészségügy gondoskodását élvezhette földi életének utolsó napjaiban.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!