hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egyéni igényekhez személyre szabott szemüveglencse
Szemünk fénye 3. rész

2013. 06. 27.
Computerizált világunkban a látással kapcsolatos igények, elvárások megnőttek. Egyre több a szemet igénybe vevő tevékenység, és a munkaképes kor is kitolódott. Szemüvegválasztás alkalmával sokszor felmerül a kérdés, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb lencse. Milyen választási lehetőségeink vannak?

Lencsetípusok

Ha csak távolra látáshoz van szükségünk szemüvegre, a vizsgált adatok alapján többféle lencséből tudunk választani. Bizonyos dioptria fölött indokolt lehet a vékonyított lencse, különböző felületkezelésekkel ellátva, amelyek megvédik a lencse felszínét, továbbá kioltják a tükröződéseket, ezzel kontrasztosabb látást biztosítva. De léteznek portaszító és tisztítást segítő rétegek is.

Egy másik opció a fényre sötétedő lencse, amely tökéletesen véd a káros UV-sugárzással szemben, és folyamatosan alkalmazkodik a fényviszonyokhoz. A napszemüveget sem kell elfelejteniük a szemüveget viselőknek, ugyanis dioptriázható, UV- és polárszűrős lencsék is elérhetők számukra.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!