hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vonzerőt képviselünk

2012. 03. 01.
A magyar lakosság alig több mint 30 százaléka tervez többnapos belföldi utazást. Az ebből származó bevétel 2010-ben 242 milliárd forint volt, miközben a turisztikai motivációval (egy vagy több napra) külföldre utazó magyarok 402 milliárd forintot vittek ki az országból, és ezen belül a több napra utazók költése önmagában is 384 milliárd forintot tett ki. Horváth Gergely irányítása alatt a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai célja éppen ezért a belföldi vendégéjszakák számának növelése 2012-ben.

A Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője, Dr. Nemes Andrea beszámolója szerint a belföldi turizmus az utóbbi évtizedben egyre inkább épített az üdülési csekk által generált forgalomra. A csekket az idei évtől felváltja a SZÉP Kártya. A belföldi turizmust mindig nagyban meghatározza az ország gazdasági helyzete, a szabadon elkölthető jövedelmek nagysága. A SZÉP Kártya és a még az év jelentős részében a piacon lévő üdülési csekk által indukált kereslet, továbbá az ünnepnapokhoz kapcsolódó hosszú hétvégék azonban ellensúlyozhatják a bizonytalan makrogazdasági tendenciákat - nyugtatja meg az aggódókat a minisztérium munkatársa. A kibocsátóktól származó adatok alapján már százhúszezren rendelkeznek ezzel a juttatással, és ez a szám folyamatosan növekszik. „A rendszer akkor lesz sikeres, ha az emberek azt látják, hogy a SZÉP Kártyát sok helyen zökkenőmentesen tudják használni. Ezért minden szolgáltatót arra biztatnék, hogy mielőbb csatlakozzon az elfogadóhelyi hálózathoz" - érvel a főosztályvezető.

Horváth Gergely szerint láthatóan egyre nagyobb szerep jut az úgynevezett aktívturizmus különböző válfajainak és a vidéki üdülésnek.

Ezért a Magyar Turizmus Zrt. az egészségturizmust, a kulturális turizmust, a bor- és gasztronómiai turizmust, a vízparti üdülést, az aktív- és ökoturizmust (kerékpáros, lovas-, vadász-, horgász-, golf-, vízi turizmus) és a falusi turizmust helyezi a hazai kommunikáció középpontjába.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!