hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Milyen arckrémet használ egy bőrgyógyász?

2011. 09. 30.
Washingtonig kellett menni dr. Preisz Klaudia brgyógyásznak, hogy találkozzon a Helia-D-vel. Mióta azonban megismerte – 17 éve –, nem használ mást.

Hogy történt ez a bizonyos találkozás?
–Ű1994-ben, még a pályám elején részt vettem egy bőrgyógyászati konferencián Washingtonban. A rendezvényen számos kozmetikai cég is kiállított, és mindenki figyelmét felkeltette egy új amerikai cég, amelynek a standján egy hetven év körüli férfi modell állt. Az arca egyik fele teljesen sima, a másik pedig kifejezetten ráncos volt – azt illusztrálta, hogy az egyik arcfelén bőre tökéletes simaságát az adott cég kozmetikumának köszönheti (persze a valóságban ezt a területet plasztikai sebész kezelte, ilyen jelentős változást egyetlen krémmel sem lehet elérni). Egy nyugodtabb percben én is odamentem a pultnál álló negyvenes hölgyhöz és megkérdeztem, ő is ennek a cégnek a termékeit használja-e. Látva a kitűzőmön a Hungary feliratot, közelebb hajolt és nekem megsúgta, hogy nem, az ő kedvence a Helia-D.
Micsoda meglepetés… És ő hogyan ismerte meg a Helia-D-t?
–ŰKiderült, hogy a férje magyar, és egy magyarországi látogatásuk során fedezte fel ezt a márkát, és annyira meg volt vele elégedve, hogy azóta is ezt használja. Nem könnyű a beszerzés, de megoldja: amikor Magyarországra jönnek, tízesével veszi a krémeket. Akkor én is elgondolkoztam: ha van egy olyan magyar kozmetikumunk, amelyet még Amerikából is keresnek, hogy lehet, hogy én nem is ismerem? Amikor hazajöttünk, az édesanyám is ajánlotta, és egy héten belül én is kipróbáltam a krémet. Nekem is bevált, úgyhogy lassan tizenhét éve használom.
Pontosan miről is beszélünk? Melyik volt az a Helia-D termék, amit használ?
–ŰA Helia-D Classic hidratáló krém.
Tizenhét éven át nem próbált ki egyetlen más krémet sem?
–ŰTermészetesen többször is kipróbáltam más márkákat, de mindig visszatértem a Helia-D-hez, mert ezt éreztem a bőröm számára a legjobbnak. Nekem szerencsére nem problémás a bőröm, de például egy új kozmetikum használata után előfordult, hogy irritáció alakult ki, amit a Helia-D krém rövid idő alatt helyrehozott. Még valami, apróságnak tűnik, de fontos: nagyon jó az illata.
Bőrgyógyászként mit mondana, melyek a Helia-D előnyös tulajdonságai?
–ŰRöviden úgy foglalnám össze, hogy természetes alapanyagokból – többek között speciális napraforgószár-kivonatból – készül, nem irritál, jó az állaga és kimagaslóan jó az ár-érték aránya.
Igaz az, hogy ahogyan az élelmiszerek közül is könnyebben megemésztjük azt, ami a mi klímánkon termett, a kozmetikumok közül is azokat toleráljuk jobban, amelyek hazai alapanyagokból készültek?
–ŰNincs tudomásom ez irányú tudományos kutatásokról, úgyhogy ez egyelőre városi legenda marad; az amerikai hölgy példája sem ezt igazolja. Külföldiektől egyébként nagyon sok kedvező véleményt hallottam a Helia-D-ről. A magyarok közül sokan ismerik, de kevesen használják.
Mi lehet ennek az oka ön szerint?
–ŰTalán még mindig él az előítélet, hogy ami nyugatról jön, az biztosan jobb, mint a magyar termékek. Én gyakran ajánlom a Helia-D-t a betegeimnek, és kedvezők a visszajelzések.
Azt mondta, ön a Classic krémet használja a Helia-D kozmetikumok közül. Más termékekkel nem ismerkedett meg eddig? Nem bővíti a palettát?
–ŰDe, lassan igen. Nemrég próbáltam ki az új Krémes hidratáló test­ápolót és az Intenzív hidratáló kézkrémet. Mindkettőt nagyon jónak találom. Szemránckrémet egyelőre nem használok, de ha szükségessé válik, elsőként a Helia-D termékét választom. 
Mindenkinek jó a Helia-D?
–ŰFontos, hogy mindenki a saját bőrtípusának megfelelő készítményt próbálja ki, illetve használja, és a Helia-D választékában valószínűleg megtalálja.
Az Ön tapasztalatai szerint az emberek mennyire vannak tisztában a bőrtípusukkal?
–ŰÁltalában tudják, milyen típusú a bőrük, de ha nem, a kozmetikus vagy a bőrgyógyász tud ebben segítséget nyújtani.
Sok olyan problémával találkozott, amit a nem megfelelő arckrém kiválasztása okozott?
–ŰIgen. Előfordul, hogy egy kozmetikum irritációt, esetleg allergiás reakciót okoz, ami akár bőrgyógyászati kezelést is szükségessé tehet. 
Ön szerint a magyar nők elegendő figyelmet fordítanak a szépségápolásra?
–ŰIgen, egyre jobb a helyzet, sőt, ma már egyre több férfi is odafigyel a bőr megfelelő gondozására.
Le kell-e néha cserélni azt a kozmetikumot, amit használunk? Érdemes néha olyan készítményre váltani, ami más összetételben tartalmazza a tápanyagokat?
–ŰAz én véleményem az, hogy ha valami bevált, jót tesz a bőrnek, azt nem érdemes megváltoztatni. Ha eljön a csere ideje, azt úgyis jelzi a bőr, nem lehet nem észrevenni. Ez idővel elkerülhetetlen egyébként, mivel az öregedő bőr szárazabbá, rugalmatlanabbá válik, úgyhogy egy idő után zsírosabb, más összetételű krémekre lesz szükség. 
Miféle tényezőknek van szerepük abban, milyen valakinek a bőre? Mennyire fontos a bőr megfelelő ápolása?
–ŰAz első helyre a genetikát tenném. Az örökletes tényezők mellett természetesen nagyon fontos a megfelelő bőrápolás, táplálkozás és a sok folyadékfogyasztás. Emellett nem elhanyagolható a környezeti hatások szerepe. Sokat ront a bőr állapotán a rendszeres szoláriumhasználat, a túlzásba vitt napozás, a rendszeres dohányzás. Még valami: ha valaki éveken át öt-hat órát alszik, az előbb-utóbb a bőrén is meglátszik. (x)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!