hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A telepes, a detektív és a többiek
Nyári esték kitűnő programja

2011. 07. 01.
Mit tehet az ember, ha a nyaralás alatt süvölt szelek és es nehezíti a betervezett szabadids programot? Vagy netán nem kíván otthon a tévéképerny eltt pókhálósodni, miközben családtagjai sem tudnak magukkal mit kezdeni? Értelmes elfoglaltságot találni nem is olyan nehéz! A jó könyvek mellett társasjátékokkal is érdemes felszerelkezni akár utazásra, akár a szép hosszú nyári estékre.

A fellelhető társasjáték-kínálat szinte zavarba ejtő, mindegyikükre jellemző, hogy gyerekek, felnőttek egyaránt jól szórakoznak velük. Barátokkal, családtagokkal jó társasági program, és nem utolsósorban fejleszti a logikai képességeket, kézügyességet, kreativitást. Az alábbiakban csokorba gyűjtve álljon itt egy-két játék rövid leírással.
Nagyobbaknak (10 éves kortól) ajánljuk:

Catan telepesei
Hivatalosan 10 éves kortól ajánlott, de egy érdeklődő gyerekkel már 7-8 éves kortól is játszható. Stratégiai játék, amelyben egy lakatlan szigeten kell településeket felépíteni. A sziget fejlődését a nyersanyagok „kitermelése” és a cserekereskedelem alakítja. Néhány nyersanyagból bőség van, másokért meg kell küzdeni. Utakat, falvakat és városokat kell felépíteni, közben pedig számolni kell azzal, hogy játékostársaink is terjeszkedni akarnak. Mint minden expedíció során, úgy itt is szembetalálkozhatunk a rablóval, aki meghiúsíthatja terveinket. A játék sikerének titka, hogy a határtalan variációs lehetőségek miatt soha nem tudunk két egyforma partit játszani. Vigyázat, a játék függőséget okozhat! A játékidő kb. 50 perc.

Scotland Yard
A 30 évnél idősebbek még emlékezhetnek erre a társasjátékra, amit a nyolcvanas években Police 07 néven játszhattak. 8-10 éves kortól ajánlható. Az egész Scotland Yard a láthatatlan Mr. X-et üldözi London utcáin át. Vajon sikerül-e a detektíveknek egymással együttműködve még idejében Mr. X nyomára bukkanni, vagy a titokzatos idegen újra egérutat nyer? Az öt detektív ügyes taktikával és egy csipetnyi szerencsével csapdába csalhatja a menekülő fantomot.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!