hetilap

Hetek hetilap vásárlás
5 milliárd forint a tét
– ennyi pénzből több száz beteg gyógyulhatna meg!

2011. 05. 12.
­Kinek van ennyi pénze? Nekünk, adózóknak. Ennyi ugyanis az az összeg, amely a közös kasszába vándorol, mert az adózó nem jelöl meg civilszer­ve­ze­tet, amelyet támogatna adója 1 százalékával. Legalábbis a tavalyi adatok alapján ez valószínŐsíthet idén.

5 milliárd forint rengeteg pénz, és 30 ezer civilszervezet verseng érte. Mindenki megpróbálja elmondani, hogy miért éppen őt válasszuk. Lássuk, nekünk milyen érveink vannak, hogy Önök minket válasszanak, amikor rendelkeznek az 1 százalékról!

1. Daganatos betegségben szenvedő gyermekeket támogatunk, havonta fejenként akár 50 ezer forint értékű gyógyszerekkel, vitaminokkal, táplálék-kiegészítő készítményekkel és készpénzzel. Jelenleg 662 gyermek kap tőlünk anyagi segítséget. Fizettünk már közüzemi számlákat, steril szobát, támogattuk pénzzel családi ház lakhatóvá tételét, vettünk rehabilitációs eszközöket vagy éppen a gyermekek tanulásához szükséges eszközöket. Nem egyet, nem kettőt, hanem több százat! Melyik alapítvány mondhatja el ezt magáról?
2. 14 éve alakult meg a Gyermekrák Alapítvány – bizonyítottuk tehát, hogy a nemes cél érdekében végzett munkánkat megbecsülik. Gazdálkodásunkat többször ellenőrizték, és mindig rendben találták. A hozzánk befolyó pénzt beteg gyermekek gyógyítására, egészségügyi intézmények műszerbeszerzésére fordítjuk.
3. Gyakran hasznos, ha mi vagyunk a legnagyobbak: a Gyermekrák Alapítvány Európa egyik legerősebb civilszervezete, büszkék vagyunk rá, hogy mi adjuk a legtöbb támogatást a gyermekrák elleni küzdelemhez. Számszerűsítve: az elmúlt években 2 milliárd (!) forint értékű támogatást adtunk beteg gyermekeknek és egészségügyi intézményeknek.
4. Munkánkat már nem csupán Magyarországon és az Európai Unióban ismerik el, hanem az Egyesült Államokban is. Olyan kiemelkedő támogatotti státuszt kapott alapítványunk az USA kormányától, mely egyedülálló Európában: az amerikai támogatók adókedvezményben részesülnek a számunkra befizetett adományaik után.
5. Alig van ma már olyan gyermekeket ellátó kórház, ahol ne adományoztunk volna. 7 év alatt majdnem 70 orvostechnikai eszközt szereztünk be az intézmények kérésére. Mindenki tudja, hogy sok helyen 30-40 éves műszerekkel diagnosztizálnak, gyógyítanak – ezeket a mi segítségünkkel cserélték le új, modern berendezésekre.
6. Nekünk nem akadály az országhatár: határon túli magyar gyerekeket is segítünk, illetve indokolt esetben beteg gyermekek külföldi gyógykezelését is támogatjuk.
7. Van egy álmunk, amely egyszer már majdnem megvalósult, de nem sikerült elég pénzt összeszedni hozzá. Egy olyan gyermekonkológiai központ létrehozásán dolgozunk, amely a diagnózis felállításától a gyógyításig mindent helyben old meg, ráadásul a gyógyult gyermekek rehabilitációjában is segítene. Ez nagyon fontos lenne, mert ahogy a felnőtt onkológiai ellátás is egyre centralizáltabb (hiszen így egy helyen
elérhetővé válik minden kezelés), úgy a gyermekek gyógyítását is koncentrálni kellene. Hisszük, tudjuk, hogy létrehozható egy olyan intézmény, ahol a gyermekek és a szülők lelkével is törődnek, ahová nem félelemmel mennek be a betegek, hanem bizakodva.

Mi nem egy-egy megható történettel kampányolunk, hiszen a mi célunk az, hogy olyanokhoz is eljusson a támogatás, akikről nem ír az újság, akikről nem csinál filmet valamelyik kereskedelmi csatorna. Olyan gyermekek mindennapjait könnyítjük meg, akik vidéken, távoli településeken küzdenek a rákkal, akiket más nem segít. Számtalan levelet kaptunk már, ahol azt írták a szülők, hogy mindenhonnan elutasították őket, csak a Gyermekrák Alapítvány az, amelyik minden hónapban küldi a támogatást, a betegség tüneteit enyhítő készítményeket, illetve segít akkor is, amikor hirtelen nagy kiadást okoz a betegség.
Támogatóink segítségét hálásan köszönjük. Az 1 százalékos felajánlásból évek óta mi kapjuk a legnagyobb részt, és ez nagyon megtisztelő. Ám az elmúlt évben valami megváltozott: az adójuk 1 százalékát részünkre felajánlók száma csökkent – pedig a tőlünk támogatást kérő gyerme­kek száma nő! Talán nem voltunk elég járatosak az internet világában, mert sok idő telt el, mire észrevettük, hogy akik a Gyermekrák Alapítványt akarták támogatni, azok sajnos más alapítványok honlapjaira jutottak el, más alapítványok adószámait látták a keresőkben.
Mi nem utasítunk vissza beteg gyermeket – kérjük, Ön se utasítsa el kérésünket, hogy amennyiben még nem rendelkezett adója 1 százalékáról, akkor jelöljön meg minket!
Legyen részese annak a nemes gesztusnak, amit úgy hívnak, hogy adományozás! Az Ön adóforintjain is múlhat egy-egy gyermek élete, gyógyulása. Jelenleg is több mint húsz, a hatékony gyógyító munkához elengedhetetlen műszer megvásárlását kérik tőlünk. Amíg van miből adni, addig adunk – de ehhez az Ön adóforintjaira is szükségünk van!

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!