hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vedd meg, vagy kérd kölcsön!

2011. 04. 14.
Bár a legideálisabb, ha már gyerekként megszeretjük az olvasást, azért ha eddig kimaradt, még bepótolhatjuk! Támadjuk meg a könyvespolcokat a gyerekeinkkel együtt!

Már a bölcsődéskorúaknak lehet hajtogatható, leporelló könyveket kölcsönözni, amit ők nyilván (még) nem olvasnak, de nézegetnek. Nagy a valószínűsége annak, hogy azok a gyerekek, akik kicsiként rendszeresen könyvtárba jártak, serdülőkorukban is rendszeres látogatói lesznek ezeknek az intézményeknek. Nem elhanyagolható az a körülmény sem, hogy a könyvtári könyvekkel a gyerekek még inkább megtanulják, hogy vigyázzanak rájuk.

Olvasással foglalkozó korábbi cikkünkben (A gondolkodó ember olvas. Hetek, 2010. február 5.) már ajánlottunk ifjúsági irodalmat a boltokban kapható könyvek közül. Ezúttal olyan könyveket ajánlunk a fiataloknak, amelyek csak könyvtárban találhatók meg: ezzel is szeretnénk őket arra ösztönözni, hogy többet forgolódjanak ezekben az intézményekben.

A kiskamaszok többnyire szeretik az álla­tokról szóló történeteket, és szívesebben kezdenek el regényt olvasni, ha az például egy bernáthegyi kutyáról szól. Azoknak a gyerekeknek, akik odavannak a filmekből Beethovenként ismert kutyafajtáért, Angela Sommer-Bodenburg könyvét ajánljuk Csokolándyról, a szülinapi csokikutyáról, aki egy beszélő eb, és különlegessége, hogy csont helyett inkább a csoki érdekli. Cécile Aubry könyve, a Belle és Sébastien pedig egy kóbor kutyáról és egy árva kisfiúról szól, akik sok viszontagság után végül egymásra találnak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!