hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Könyvsikerek

2001. 12. 09.
Lois Lowry: Számláld meg a csillagokat

Lowry könyve igen különleges ajándék lehet a már olvasni tudó 8–12 éves korosztály számára is. Nem egy álomvilágba kalauzol, hanem ízig-vérig valóságos helyzeteket és eseményeket ír le gyerekeknek, gyerekszemmel.

A regény 1943-ban, a német megszállás alatti Dániában játszódik, ahol két szomszédos család, egy zsidó és egy dán família kislányainak barátságán keresztül mutatja be a nemzet hőstettét, az ország zsidó lakosságának Svédországba menekítését. A dánok csaknem a teljes zsidó lakosságot – mintegy 7000 embert – csónakokon, kis hajókon juttatták át a skandináv országba. Az író a fiatalok számára teljesen feldolgozható, érthető és kedves stílusban, lebilincselően izgalmas cselekményvezetéssel idézi fel a történelmi korszakot. (Animus, 2001)


Henryk Sienkiewicz: Quo vadis

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!