Zsidókhoz hasonlította az oltatlanokat, törölnie kell posztjait a holland képviselőnek 
Thierry Baudet a covid-korlátozásokat a holokauszttal hasonlította össze a Twitteren
Zsidókhoz hasonlította az oltatlanokat, törölnie kell posztjait a holland képviselőnek 

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 12. 16.
Thierry Baudet jobboldali holland parlamenti képviselőt arra kötelezték, hogy törölje azokat a közösségi médiában megjelent bejegyzéseit, amelyek a covid-korlátozásokat a holokauszttal hasonlítják össze. Baudet, a Fórum a Demokráciáért párt vezetője a Twitteren azt állította ugyanis, hogy az oltatlan emberek „az új zsidók”, „akik pedig elfordítják tekintetüket a kirekesztettektől”, azok „az új nácik”.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

A holland képviselő egy náci koncentrációs táborról is közzétett egy képet a következő felirattal:

"Hogyan LEHETSÉGES, hogy nem látjuk be, hogyan ismétli önmagát a történelem?"

Posztjai a holokauszt túlélőket és a zsidó csoportokat jogi lépésekre megtételére késztették.

A bíróság végül felszólította a képviselőt, hogy 48 órán belül törölje a bejegyzéseket, különben napi 25 ezer eurós pénzbírsággal számolhat. Az egyik bíró szerint Baudet "értelmetlenül megsértette a holokauszt áldozatait és hozzátartozóikat".

Azt is megtiltották neki, hogy a holokausztról szóló képeket tegyen közzé a holland covid-szabályokról folytatott viták során.

Baudet ügyvédje váltig állítja, hogy a politikus posztokat nem sértésnek, hanem figyelmeztetésnek szánta arra vonatkozóan, hogy az oltatlanok kizárása mihez vezethet.

A holland képviselő "érthetetlen, őrült döntésnek" nevezte az ítéletet, és kijelentette, fellebbezni fog.

Thierry Baudet-vel készült korábbi interjúnkat itt olvashatja el.

(BBC/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!