Zelenszkij: Putyin vérbe akarja fojtani Ukrajnát, a saját katonáinak vérébe is
Az ukrán elnök reagált az orosz elnök televíziós bejelentésére
Zelenszkij: Putyin vérbe akarja fojtani Ukrajnát, a saját katonáinak vérébe is

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 09. 21.
Nem tartalmaz újdonságot Vlagyimir Putyin szerdai bejelentése a részleges mozgósításról, az orosz elnök az utóbbi hetekben már végrehajtotta a műveletet, amely csupán azt jelzi, hogy problémákba ütközik az Ukrajna ellen harcoló alakulatok összeállítása - mondta Volodimir Zelenszkij, az orosz támadás ellen védekező ország államfője a Bild című német lapnak.

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Az ukrán elnök röviddel Vlagyimir Putyin részleges mozgósításról szóló televíziós beszéde után kijevi hivatalában a Bildnek adott interjújában elmondta, hogy

a felvétel nem tartozik a "kedvenc videói" közé, és nem is talál benne új információt.

Mint mondta, az ukrán hírszerző szolgálatok és Ukrajna szövetségesei már megállapították, hogy Oroszországban részleges mozgósítást hajtanak végre.

"Srácok, akik nem tudnak harcolni"

Moszkva kadétokat - katonai iskolában tanuló diákokat - vet be Ukrajnában, "srácokat, akik nem tudtak harcolni", és el is esnek. Ezek a fiatal emberek még a képzésüket sem tudták befejezni, "hozzánk jönnek és meghalnak" - mondta Volodimir Zelenszkij.

Hozzátette: Vlagyimir Putyinnak "gondjai vannak" a támadáshoz szükséges alakulatok, a tisztek és egyéb katonai személyzet kiállításával, és "látja, hogy egységei egyszerűen megfutamodnak".

Az orosz elnöknek milliós sereg kell, mert látja, hogy az Ukrajnába vezényelt katonák "nagy része" elmenekül - fogalmazott, kiemelve:

Vlagyimir Putyin "vérbe akarja fojtani Ukrajnát, de a saját katonáinak vérébe is".

Egész Ukrajnát fel akarják szabadítani

Aláhúzta, hogy nem tervezi az orosz megszállás alatt lévő területek visszafoglalásának leállítását. Éppen ellenkezőleg, "a terveknek megfelelően, lépésről lépésre haladunk előre" - mondta az ukrán elnök, hozzátéve: biztos abban, hogy az ukrán erők az ország teljes területét felszabadítják.

Az orosz megszállás alatt lévő területek Oroszországhoz csatolásáról tervezett úgynevezett népszavazásokról azt mondta, hogy ezek "látszat-népszavazások", amelyeket a nemzetközi közösség tagjainak 90 százaléka nem ismer majd el.

Nem számít rá, hogy Putyin beveti az atomot

Vlagyimir Putyin televíziós beszédéről azt is elmondta: nem számít arra, hogy az orosz elnök atomfegyvert vet be az Ukrajna elleni háborúban, de nem is tudja kizárni ezt a lehetőséget.

Mint mondta, nem hinné, hogy "a világ megengedné neki, hogy használja ezeket a fegyvereket", de mivel "nem lehet belelátni ennek az embernek a fejébe", vannak "kockázatok".

Az azonban biztos, hogy nem lehet engedni az ilyen fenyegetésnek, hiszen

"Putyin holnap azt mondhatja, hogy Ukrajna mellett Lengyelország egy részét is akarjuk, különben atomfegyvereket fogunk bevetni".

Ezért "nem köthetünk ilyen kompromisszumokat" - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a Bild hírportálján bemutatott videóinterjúban.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!