Videó: Blinken egy kijevi bárban gitározott, hogy valami fontosat üzenjen az ukránoknak
Videó: Blinken egy kijevi bárban gitározott, hogy valami fontosat üzenjen az ukránoknak

Forrás: Youtube/NBC News

2024. 05. 15.
Antony Blinken amerikai külügyminiszter az egyik kijevi alagsori bárban ragadta magához a piros gitárt még kedden, és dalban üzente Ukrajnának, hogy az Egyesült Államok és a világ nagy része nem csak Ukrajnáért, hanem a szabad világért is harcol.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek: a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Blinken a héten ukrajnai látgatása során Amerika megingathatatlan támogatását ígérte Zelenszkijéknek, és talán hogy megmutassa, mennyire komolyan elkötelezett Washington az ügyük mellett, csatlakozott a 19.99 zenekarhoz a fővárosi Barman Dictat színpadán, ahol Neil Young „Rockin' in the Free World” című rockhimnuszát játszották, amit 1989-ben, közvetlenül a berlini fal leomlása előtt adtak ki.

„Az önök katonái, az önök polgárai - különösen északkeleten, Harkivban - rettenetesen szenvednek. De tudniuk kell, tudnotok kell, hogy az Egyesült Államok veletek van, a világ nagy része veletek van, és nemcsak a szabad Ukrajnáért, hanem a szabad világért is harcolnak. És a szabad világ is veletek van” - mondta Blinken, mielőtt eljátszotta volna a dalt.

(Reuters / Hetek)

.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!