"Vasember-ruhákat" tesztel a brit haditengerészet kommandós rajtaütéseihez - videó
"Vasember-ruhákat" tesztel a brit haditengerészet kommandós rajtaütéseihez - videó

Forrás: Youtube/Gravity Industries

2021. 05. 07.
A brit királyi haditengerészet futurisztikus sugárhajtású ruhákat tesztel, melynek segítségével "Vasemberként"mozgó hajók között röpködhetnek tengerészgyalogosai, szembeszállva a gravitációval. A Gravity Industries új videóján jól látszik, ahogy egy nagy sebességű felfújható csónakból a szerkezet segítségével a tengerész levegőbe emelkedik, a tenger felett repül, majd leszáll a HMS Tamar járőrhajó fedélzetén.

A hadtengerész vállához hátizsákhoz hasonló gép, kezeihez pedig hengeres szerkezet kapcsolódik, melyek elegendő tolóerőt biztosítanak számára, hogy felszálljon a motorcsónakból, repüljön a víz felett, a levegőben kiegyensúlyozottan tudjon haladni, majd leszállni, mielőtt kötéllétrát dobna társainak a hajóralépéshez.

A királyi tengerészgyalogosok a futurisztikus szerkezettel az egyik legösszetettebb és veszélyesebb tengeri küldetést szimulálták, melynek egyetlen alternatívája a helikopterről leereszkedés, ami jóval időigényesebb. 

A "Vasember-ruhát" gyártó Gravity Industries nyilatkozata szerint 42 kommandós vett részt a gyakorlatban, ami három napig tartott. A brit királyi haditengerészet egyelőre nem döntötte el, megvásárolja-e a technológiát. 

Az angliai távoli és zord Lake Lake régió mentőorvosai korábban tesztelték a sugárhajtású ruhát, hogy elérjék a bajba jutott embereket. Az szerkezet használata sok időt spórolt meg számukra. 

(Gadgets360/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!