„Vállalom a felelősséget” - Lemondott Donáth Anna, a Momentum elnöke
a párt kiesett az EP-ből és nem jutottak be a fővárosi közgyűlésbe sem
„Vállalom a felelősséget” - Lemondott Donáth Anna, a Momentum elnöke

Forrás: MTI/Vasvári Tamás

2024. 06. 10.
Kiesett a Momentum az EP-ből és nem jutottak be a fővárosi közgyűlésbe sem. Az Európai Parlamenti választáson mindössze a szavazatok 3,68 százalékát szerezték meg, ami 166 ezer szavazatot jelent, így egyetlen képviselőt sem küldhetnek az EP-be. Donáth Anna hétfőn vállalta a felelősséget a rossz eredményért, és lemondott vezetői posztjáról.

MA ÉJFÉL A HATÁRIDŐ! Aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, annak online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság! Részletek: https://www.hetek.hu/elofizetes.

"Az Európai Parlamenti eredményünk kudarc"

- írta Facebook-posztjában, majd hozzátette: büszke arra, hogy Zuglóban egyszerre győzték le a régi baloldalt és a Fideszt, de büszke Pikó András és Soproni Tamás újrázására, Bánréve, Vámospércs, Keszthely és Győr elhódítására is.

"Csináld azt, amiben hiszel, úgy, ahogyan a legjobban tudod, és feküdj le minden este úgy, hogy tiszta a lelkiismereted – ez az én filozófiám. A jövőben is eszerint fogok politizálni.

A lelkiismeretem pedig úgy marad tiszta, ha vállalom a felelősséget, és lemondok a pártelnöki pozícióról"

- zárta bejegyzését.

A választási eredményekkel kapcsolatos hírfolyamunkat itt érheti el. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!