Válik a közelmúltban transzneműként comingoutoló Elliot Page
párjával mindössze három évig voltak "házasok"
Válik a közelmúltban transzneműként comingoutoló Elliot Page

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 01. 27.
Ellen "Elliot" Page hollywoodi színésznő, aki 2020 decemberében jelentette be, hogy mostantól nem leszbikus, inkább transznemű, és párja, Emma Portner koreográfus három év "házasság" után úgy döntött válnak. A pár már múlt nyáron különköltözött.

"Sok gondolkodás és alapos megfontolás után meghoztuk a nehéz döntést, hogy a különélés után elválunk"

- jelentette be a kanadai pár, hozzátéve, mélységes tisztelettel fordulnak egymás felé, és továbbra is közeli barátok terveznek maradni. Döntésük körülményeiről további információkat nem osztottak meg.

A 33 éves Oscar-jelölt színésznő Ellen Page tavaly decemberben jelentette be, hogy ezentúl nem leszbikus, hanem transznemű, és új neve "Elliot". 

Döntését széles körben ünnepelték rajongói és színésztársai.

Page akkor úgy kommentálta bejelentését, hogy nem tudja eléggé kifejezni "milyen nagyszerű eléggé szeretni magát ahhoz, hogy az autentikus énjének éljen".

A kanadai tévészereplések után a Cukorfalat című thriller volt az első jelentős filmszerepe 2005-ben, a következő évben játszott az X-Men - Az ellenállás végében. Jason Reitman filmje, a Juno hozta el neki az Oscar-jelölést 2006-ban, később fontos szerepet kapott Christopher Nolan Eredetében. Rendezőként tavaly debütált.

Ex-partnere a 26 éves Portner saját bevallása szerint támogatta Page coming outját. 

(BBC/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!