Újra lángokban Bejrút kikötője
Egy hónap telt el a katasztrofális robbanás óta
Újra lángokban Bejrút kikötője

Forrás: Shutterstcok/Puzzlepix

2020. 09. 10.
Komoly tűz keletkezett a libanoni főváros, Bejrút kikötőjében csütörtök délután, egy hónappal egy hasonló tűzesen után, ami hatalmas detonációhoz vezetett, és 190 emberrel végzett, szabálytalanul és nagy mennyiségű robbanékony ammónium-nitrátnak köszönhetően.

Bejrút még mindig tele van a tragédia nyomán üvegszilánkokkal és romokkal, és a libanoniaknak még mindig nem sikerült kiheverni a tragédiát, most azonban újabb veszélyforrással kell szembenézniük.  

Hatalmas lángok törtek fel a főváros romos kikötőjében. Míg a lakosok egy része félvállról veszi a fenyegetést, többen megrémültek, és nem mernek ablakot csukni, nehogy egy újabb robbanás betörje azokat. 

Egy olajat és autógumikat tároló raktár kapott lángra a kikötőben a helyi hatóságok információi szerint, emberi sérülésekről azonban nem érkezett még hír. 

A hadsereg szerint nem világos, hogyan is törhetett ki a tűz, de elrendelték, hogy azonnal helikopterek repüljenek a helyszínre és a lángokat vízzel igyekezzenek megfékezni. Beijut kormányzója Marván Abbud kiüríttette a területet.

A lángok a kikötő vámmentes zónásában tombolnak, óriási, fekete felhőt lövellve a város fölé, ami még mindig küzd az egy hónappal ezelőtti robbanás traumájával, ami több ezer házat rongált meg, 190 emberrel végzett és további 6 ezret sebesített meg. 

A libanoni Vöröskereszt vezetője George Kettaneh szerint nem kell újabb robbanástól tartani, és nem tudnak sebesültekről sem. 

(AP/Hetek)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!