Tüttő: leállhat a 2-es metró, ha még két dolgozó lebetegszik
Budapest főpolgármester-helyettese szerint nem tudják pótolni a koronavírusos dolgozókat
Tüttő: leállhat a 2-es metró, ha még két dolgozó lebetegszik

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 03. 09.
Tüttő Kata, Budapest főpolgármester-helyettese az ATV "A nap híre" című műsorában elmondta, hogy veszélyesen közel kerültek ahhoz, hogy ellehetetlenüljön a 2-es metró működtetése, amennyiben még néhány ember kiesik a Covid miatt. Emellett a takarítást és a hulladékszállítást is félti. 

„Ha kidőlnek azok az emberek, akik a metrót irányítják, nem tudjuk őket máshogy pótolni.

Konkrétan ott tartunk, hogy annyira sok a beteg a 2-es metró vonalán, ha még kettő ember megbetegszik, akkor lehet, hogy le kell állítani a metrót”

– szögezte le a műsorban, hozzátéve, a metrópótlást is nehezen tudnák megoldani, hiszen a buszvezetők közül is sokan küzdenek a koronavírussal. 

Tüttő Kata ismét szorgalmazta a közszolgálatot biztosítók oltását, melyben az önkormányzat is felajánlotta a segítségét tekintve, hogy a BKV működése mellett a hulladékszállítás és a takarítás is veszélybe került a járvány miatt.

(ATV/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!