Trump kihívóját méltatta Elon Musk a Twitteren
Trump kihívóját méltatta Elon Musk a Twitteren

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 05. 22.
Elon Musk nyilvánosan méltatta a republikánusok egyik újabb hivatalos elnökjelöltjét Tim Scott szenátort.

A milliárdos vállalkozó, a közösségi médiumon dicsérte pénteken az afroamerikai politikus első hivatalos választási reklámját azzal, hogy "nagyszerű nyilatkozat”.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A politikus hirdetésében többek között az egyéni felelősség fontosságára hívta fel a figyelmet, és bírálta, hogy a mai gyerekek olyan kultúrában nőnek fel, amelyben "mindenki áldozat".

Tim Scott szenátor, az amerikai Kongresszus felsőházának egyetlen afroamerikai republikánus tagja hivatalosan is benyújtotta a jelöltté váláshoz szükséges dokumentumokat a Szövetségi Választási Bizottsághoz, és ugyanazon a napon indította el első reklámkampányát.

Scott az amerikai republikánus elnökjelölt-verseny egyre szélesebb mezőnyéhez csatlakozik. Eddig hivatalosan Donald Trump volt elnök, Nikki Haley, az Egyesült Államok korábbi ENSZ-nagykövete jelentette be indulását.

Szintén regisztrált jelölt a szövetségi választási testületnél Asa Hutchinson, Arkansas állam volt kormányzója, Larry Elder kaliforniai médiaszemélyiség és Vivek Ramaswamy indiai származású vállalkozó.

Pénteken indulási szándékra utaló reklámot jelentetett meg Glenn Youngkin, Virginia állam kormányzója is.

A várakozások szerint Ron DeSantis, Florida kormányzója szintén hivatalos bejelentést tesz indulási szándékáról a közeljövőben. A tavaly novemberben elsöprő többséggel újraválasztott republikánus kormányzó hetek óta járja az országot, több államban vett részt kampányrendezvényen, ugyanakkor hivatalosan még nem beszélt indulásáról.

A közvélemény-kutatások szerint Donald Trump magasan a legnépszerűbb a republikánus választók között, őt követi egyelőre jelentős lemaradással Ron DeSantis, miközben a többi jelölt támogatottsága elenyésző.

Az elnökjelölti verseny alakulását figyelő republikánusok ugyanakkor ezen a héten több érzékeny választási vereséget szenvedtek el. Kedden a Pennsylvania állam képviselőházi többségét biztosító székért versenyzett egy republikánus és demokrata jelölt, amelyet az utóbbi nyert meg.

Florida Jacksonville városában szintén demokrata győzelmet hozott a polgármester-választás, ami az elemzők szerint komoly figyelmeztetés a republikánusok számára, akik próbálnak politikai előnyhöz jutni az országot jellemző általános elégedetlenségből és Joe Biden elnök alacsony népszerűségéből.

előfizetés

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!