„Történelmi jelentőségű esemény”: LMBTQ-jogokról szóló parlamenti fogadást rendezett a Momentum
„Történelmi jelentőségű esemény”: LMBTQ-jogokról szóló parlamenti fogadást rendezett a Momentum

Forrás: Facebook/Momentum Mozgalom

2023. 01. 27.
A párt beszámolója szerint a rendezvényen tíz nagykövet is megjelent.

A Momentum Mozgalom Facebook-oldalán arról írt, hogy a Sokszínű Magyarországért parlamenti képviselői csoport pártjai, 30 delegált és 22 nagykövetség képviselője vett részt az Országházban megrendezett eseményen, amelynek a témája az LMBTQ-jogok volt.

A fogadáson az izraeli, az amerikai, a holland, az ír, a japán, a svájci, a norvég és a kanadai nagykövet is jelen volt.

A Momentum Mozgalom szerint azért volt történelmi jelentőségű az esemény, mert

az Országház falain belül erről a témáról pozitívan még senki sem mert beszélni”.

A fogadáson képviseltette magát az LMP, az MSZP és a Párbeszéd Magyarországért. Az MSZP beszámolója szerint az eseményen három politikai célt tűztek ki a résztvevők 2023-ra: az iskolai zaklatások felszámolását, az emberi jogok törvényjavaslati szinten való visszaállítását, és az Egyenlő Bánásmód Hatóság újraépítését.

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa elmondta, hogy a munkájuk során egyre gyakrabban találkoznak olyan javaslatokkal, amelyek az LMBTQ-közösséget veszik célba, ezért "dolgoznunk kell az emberek és jogaik védelme érdekében".

(Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!