Rendkívüli: Orbán Viktor is megszólalt az elnöki kegyelem ügyében
A miniszterelnök alkotmánymódosítással venne elejét a hasonló döntéseknek
Rendkívüli: Orbán Viktor is megszólalt az elnöki kegyelem ügyében

Facebook/Orbán Viktor

2024. 02. 08.
"Pedofil elkövetők számára nincs kegyelem, ez a személyes meggyőződésem" - határozott reakciót adott Orbán Viktor a bicskei pedofilügyben adott köztársasági elnöki kegyelemmel kapcsolatos botrányra csütörtök délután. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Novák Katalin kegyelemre méltónak találta egy bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesét, akinek tudomása volt arról, hogy az igazgató több gyereket is molesztált az intézményben. A tavaly áprilisi döntésre a napokban derült fény, és az ügy óriási botrányt kavart a közéletben. Több ellenzéki párt képviselője is azonnali lemondásra szólította fel a köztársasági elnököt.

Az ATV kérdésére a köztársasági elnök reagált is a botrányra: kijelentette, hogy elnöksége alatt nem volt és nem is lesz kegyelem a pedofiloknak, undorodik a pedofíliától, az egyik leggusztustalanabb, legsúlyosabb bűncselekménynek tart, és természetes az, hogy minden kegyelmi döntés felvet kérdéseket, és adott esetben ezek megválaszolatlanok maradnak.

"Kialakult egy vita az elnöki kegyelem jogköréről, de itt nem jogászkodni kell, hanem

tiszta helyzetet kell teremteni egy világos, egyértelmű döntéssel"

- szögezte le a miniszterelnök a közösségi médiaoldalain közzétett reakciójában, világossá téve, hogyha gyermekeit bántanák, neki is az lenne az első gondolata, hogy "félbe kell őket hasítani, vagy miszlikbe kell vágni".

"A kormány nevében benyújtottam egy alkotmánymódosítást, amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson"

- zárta megszólalását Orbán Viktor.

Az elnöki kegyelem körüli botránnyal kapcsolatos hetilap cikkünket itt olvashatja el. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!