Színészek egymás közt: Ben Stiller Kijevbe utazott Zelenszkijhez
Stiller a menekültek világnapja alkalmából látogatott Ukrajnába
Színészek egymás közt: Ben Stiller Kijevbe utazott Zelenszkijhez

Volodimir Zelenszkij és Ben Stiller találkozója.(Forrás: Youtube/NBC News)

2022. 06. 22.
Ben Stiller 2018 óta az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának nagykövete, és az orosz-ukrán háború miatt látogatott Kijevbe, ahol találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

“Óriási megtiszteltetés. Ön a hősöm” - mondta Stiller az ukrán elnöknek.

A találkozó során Zelenszkij elmondta, hogy az emberek számára már “nem érdekes a háborúról beszélni minden nap, de nekünk ez nagyon fontos”, és az amerikai színész jelenléte most ismét a katonai konfliktusa irányíthatja a figyelmet.

Az ukrán elnök szerint nagyon nehéz úgy véget vetni a háborúnak és Oroszországra nyomást helyezni, hogy az emberek elfelejtik, hogy háború van.

Stiller tiszteletét fejezte ki az ukrán elnök felé, amiért egy “nagyszerű színészi karriert adott fel”, és azért, ahogy mozgósította egész Ukrajnát és a világot.

A színész azonban nagyon megrázónak találta az ukrajnai pusztítást:

Úgy gondolom, hogy nagyon nehéz megérteni, hogy ténylegesen mi történik itt, ha nem voltál még itt. A pusztítás mértéke… Látod a tévében, látod a közösségi médiában. De teljesen más, amikor tényleg látod és érzed”.

Stiller nem az egyetlen színész, aki Ukrajnába látogatott a háború kitörése óta. Angelina Jolie, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának korábbi jószolgálati nagykövete áprilisban volt Lvivben.

(NBC / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!