Szakmai találkozón vitatták meg a pandémia hatását a HR-esek
Szakmai találkozón vitatták meg a pandémia hatását a HR-esek

2020. 09. 28.
A Lupa Beach-en tartotta szeptember elején legrangosabb éves találkozóját a HR szakma. A budapesti rendezvény kiemelt támogatójának jóvoltából több helyszínen, számos izgalmas előadásra került sor a vízparti rendezvényen.

 A HR szakma működését is alaposan átírta a vírushelyzet, a szakemberek számára most az a legfontosabb kérdés, hogy hogyan tovább a COVID-19 után? Mi lesz a jövő legnagyobb kihívása, ha a megújulás alapvető elvárás a humán erőforrással foglalkozó területeken?  A HR Fest idei eseményein ezek a kérdések álltak a fókuszban. A Lupa Beach-en rendezett találkozón több mint 70 helyszínen zajlottak a szakmai eszmecserék.

A rendezvény kiemelt támogatója, a munkaerő kölcsönzéssel, munkaerő közvetítéssel és diákmunkával is foglalkozó WHC szakemberei work shopok, beszélgetések és előadások formájában mutattak rá többek között arra, hogy milyen munkahelyi támogatásokkal lehet megtartani a munkaerőt, milyen jövő vár a kékgalléros szakmában dolgozókra. Körbejárták, hogy hogyan lesz toborzás szempontjából a leghatékonyabb az ügynökség, emellett beszéltek arról is, hogy vajon valóban robbant-e digitális bomba a HR különböző szegmenseiben?

Szakmai találkozón vitatták meg a pandémia hatását a HR-esek

A WHC színeiben tartott előadást Risztov Éva és Rakonczay Gábor a „Krízisből kincs az olimpián és expedíción, avagy hogyan lehet a krízishelyzetből erényt kovácsolni?” címmel, amelyre hatalmas volt az érdeklődés ugyanúgy, mint a „Te túlélnéd?” című, Rakonczay Gábor expedíciós élményei alapján összeállított szabaduló játékra. 

– Ha egy cél felé haladunk, akkor nagyjából hasonló dolgokon megy át az ember – mondta Rakonczay Gábor a rendezvényen, aki a WHC-t egy nagy hajóhoz hasonlította, munkatársait pedig egy profi és összeszokott legénységhez. - Jó ide tartozni, jó a hangulat. Megvan az irány, ami mindenkinek tetszik és arra felé halad a hajó. Elég jó sebességgel.

Göltl Viktor, a WHC ügyvezetője is kiemelte, hogy cégük számára a legfőbb érték az ember. – Mi nem papírpoharakat gyártunk, tulajdonos társaimmal tudjuk, hogy kollégáink hozzák létre azt az értéket, amit utána a vevők „használnak”. Filozófiánk: ha mi törődünk a kollégáinkkal, akkor ők vidáman közvetítik ezt az értéket a vevőink felé. Olyan céget akarunk építeni, ami a HR-ről szól. A célunk az, hogy ha ebben a témában felmerül bármilyen kérdés, akkor mindenkinek az legyen az első gondolata, hogy a WHC-nál tudják a megoldást.

Szakmai találkozón vitatták meg a pandémia hatását a HR-esek

Erős László, a WHC marketingvezetője szerint a szakma egyik legnagyobb feladata a jövőre nézve az, hogy a koronavírus járvány okozta helyzetre megfelelően reagáljon.  - Nagy kihívások elé állította az egész szektort a pandémia, de a második hullámot mi már nem kihívásként, hanem helyzetként kezeljük – összegezte a szakember, és azt is elárulta, hogy a HR Fest után gyakorlatilag szinte azonnal home office-ra váltottak, ezzel is óvva kollégáik és ügyfeleik egészségét.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!