Szájer József elismerte, hogy ott volt az illegális brüsszeli "házibulin"
A belga ügyészség szerint kábítószert is találtak nála
Szájer József elismerte, hogy ott volt az illegális brüsszeli "házibulin"

Forrás: Youtube/ATV

2020. 12. 01.
Reagált a belga sajtóhírekre Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő, elismerve, hogy ő volt az a meg nem nevezett európai parlamenti képviselő, aki több diplomata társaságában részt vett a múlt péntek esti illegális brüsszeli partin, amit a belga média orgiaként írt le.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Ahogy azt már korábban megírtuk, a belga média szerint törvénytelen karanténszexpartira került sor Brüsszel belvárosában múlt hét pénteken, melyen 25-en vettek rész, főként férfiak, köztük számos diplomata társaságában egy EP-képviselő is részt vett. Most megerősítést nyert, hogy a képviselő Szájer József volt. Belga sajtóhírek szerint az ereszen keresztül próbált elmenekülni a helyszínről, de a hatóságok elkapták. Felelősségre vonáskor állítólag diplomáciai mentességére hivatkozott. 

Brüsszeli ügyészség nyilatkozata

Az ügyészség délután kiadott egy közleményt az események részleteivel kapcsolatban. Eszerint a helyi rendőrséget éjjel 9:30 körül riasztották egy bulihoz, ami a szomszédok szerint megsértette a járványügyi korlátozásokat. A helyszínen a hatóságok kb 20 embert találtak, mindet azonosították, és köztük kettőnek diplomáciai mentessége is volt. 

Rajtuk kívül a később 1961-es születésű S.J.-ként azonosított férfi a dokumentum szerint az ereszcsatornán próbált meg elmenekülni a helyszínről, amit egy járókelő észrevett. A férfi menekülés közben megsérülhetett, mivel az ügyészség szerint vér borította kezeit, a hátizsákjában pedig a rendőrök narkotikumokat is találtak.

Mivel az illető képtelen volt igazolni magát a helyszínen, a rendőrség hazakísérte, ahol diploma útlevele alapján azonosították. S. J. nem tudta magát a helyszínen igazolni, a rendőrök hazakísérték, ott került elő a diplomata útlevele, ami alapján azonosítani tudták.

A hatóságok megállapították, hogy a buli résztvevői megsértették a koronavírus korlátozásokat.

Szájer József nyilatkozata

"Vasárnap bejelentett lemondásommal levontam a személyes és politikai következtetést. Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre.

A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek.

Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem.

Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom.”

Pénteken partizott, vasárnap lemondott EP-képviselői tisztéről, lelki megterheltségre hivatkozva

Szájer József lemondását két nappal az incidens után, vasárnap nyújtotta be David Sassolinak, az Európai Parlament elnökének. A lemondás december 31-ével hatályos.

A képviselő úgy fogalmazott: egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel

egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára. 

hetek
Előfizetői nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!