Se ki, se be: 1800 traktorral körbezárnák Budapestet a gazdák augusztus 20-án
Se ki, se be: 1800 traktorral körbezárnák Budapestet a gazdák augusztus 20-án

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 08. 19.
A tervek szerint szombaton az összes budapesti bekötőutat lassítanák, majd az alsó rakpart pesti oldalán demonstrálnának este 18 órától a gazdák – mondta az ATV Egyenes beszédében Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő, a gazdatüntetés szervezője.

Az Index emlékeztet, hogy az eddigi információk szerint a tüntetésre a gazdák nem kaptak engedélyt. Szabó Bálint ezt úgy kommentálta, hogy „vidékről akartunk feljönni, és az alsó rakparton akartunk demonstrálni. Ezzel szemben a traktorok nem jöhetnek Budapestre”. Így az engedélyek szerint csak a Felvonulási téren demonstrálhatnak autóval meg gyalog.

A műsorvezető emlékeztette a szervezőt, hogy mivel a tűzijáték miatt hetek óta lezárt területen szeretnének tüntetni, így nem csoda, hogy nem kapták meg az engedélyeket. A szervező erre úgy reagált, hogy ezért fordultak a kormányhoz: mondják le, és állítsák le a tűzijáték előkészítését – ezzel kapcsolatosan Kovács Zoltán államtitkárt keresték.

Szerinte az elsöprő többség amellett van, hogy a tűzijátékot le kell fújni.

„Meggyőződésem, hogy a kormány az utolsó pillanatban – nyilván nem a gazdatüntetés miatt, hanem majd az időjárásra hivatkozva – le fogja mondani a tűzijátékot”

– mondta Szabó Bálint az ATV Egyenes beszédében.

Hozzátette: 1800 traktorral az összes autópályán, gyorsforgalmi úton és főúton, továbbá 14 bekötőúton kívánják 16 órára elérni Budapest határát – tehát gyakorlatilag az összes bekötőúton.

„16 órától pedig rendőri felvezetéssel kívánunk lemenni az alsó rakpart pesti oldalára 18 órára” – közölte Szabó Bálint. Megemlítette, hogy 2200 személygépjármű még pluszban regisztrált az 1800 traktor mellé, így tehát összesen 4000 jármű lesz. „Nyilván torlódni fog mögöttünk a forgalom” – tette hozzá.

(Hetek / Index)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!